Do pieczenia   Jest 1 produkt.

Do pieczenia

Akcesoria do pieczenia, to niezbędnik każdego amatora wypieków. Wśród nich do najbardziej podstawowych form i blach do pieczenia znajduje się szereg artykułów niezbędnych do przygotowania tortów, ciasta, deserów, upieczenia biszkoptów, ciasta francuskiego i oczywiście zrobienia kremów, czy ubicia śmietany.  Postęp jak we wszystkim idzie naprzód,...

Akcesoria do pieczenia, to niezbędnik każdego amatora wypieków. Wśród nich do najbardziej podstawowych form i blach do pieczenia znajduje się szereg artykułów niezbędnych do przygotowania tortów, ciasta, deserów, upieczenia biszkoptów, ciasta francuskiego i oczywiście zrobienia kremów, czy ubicia śmietany.  Postęp jak we wszystkim idzie naprzód, i tak nie omija wypieków cukierniczych. Do pieczenia tortów coraz  częściej powszechne zastosowanie znajdują formy silikonowe, które mają szersze zastosowanie, mogą służyć zarówno do pieczenia jak i mrożenia ciast. W każdym domu i cukierni nie zabraknie też na pewno foremek i wykrojników do ciastek i dekoracji cukrowych, a do tortów chociażby podkładów i akcesoria do ich dekoracji takich jak worki do szprycowania, tylki cukiernicze, maty, walki i narzędzia do modelowania masy cukrowej.

Więcej

Podkategorie

FORMY DO PIECZENIA...

Formy do pieczenia ciast i deserów to niezbędne MUST HAVE każdego miłośników słodkich wypieków. Dzięki postępowi do naszej dyspozycji oprócz klasycznych blach do pieczenia, mamy teraz bardzo praktyczne i łatwe w użyciu formy silikonowe do ciast oraz wiele ciekawych kształtów wciąż modnych i na nowo odkrywanych form ceramicznych do wypieków. Alternatywą dla wszystkich form są foremki papierowe w okazjonalnych kształtach do wypieku ciast.

FOREMKI DO WYKRAWANIA...

Foremki do wykrawania ciastek nazywane też zamiennie wykrojnikami do ciasta pozwalają nam uzyskać upragniony kształt ciasteczek. Dzięki niemal nieograniczonemu wyborowi wzorów wśród foremek znajdziemy odpowiednie kształty i motywy do wydarzenia na jakie chcemy przygotować ciasteczka lub pierniczki. Większość wykrojników jest ze stali nierdzewnej, dzięki czemu ich trwałość i żywotność jest wielokrotnie wyższa niż zwykłych wykonanych z blachy.

PAPILOTKI DO MUFFINEK...

Papilotki do muffinek spełniają podwójną funkcję. Są formą do wypiekania,  im sztywniejsze tym lepsze oraz dekorują ładnie juz wypieczone muffinki w neutralnych papilotkach. Do pieczenia babeczek w cieńszych papilotkach polecamy specjalne formy blachy z otworami  do utrzymania ciasta.

PODKŁADY POD TORTY

Podkłady pod torty i ciasta dopasowane są wielkościowo do wiekszości wypieków, ułatwiają przede wszystkim podanie i transport. Większość podkładów wykonanych  jest ze sztywnego kartonu, czasami z dodatkowymi wzmocnieniami. Podkłady grube dodatkowo stabilizują ciężkie tory i ciasta. Część podkładów do tortów jest dwustronna.

Tace są bardziej sztywne i trwałe od klasycznych podkładów. Dzięki dekoracyjnej formie wyglądają bardziej elegancko i ekskluzywnie przy serwowaniu wypieków. Do części tac w naszej ofercie znajdują się pokrywki na ciasta. Pasujące średnicą, szczelnie zamykają opakowanie, umożliwiając przechowywanie i bezpieczny transport wypieków.

AKCESORIA CUKIERNICZE

W akcesoriach do cukiernictwa znajdziesz wszystko co potrzeba do stworzenia i upieczenia od podstaw wspaniałego tortu, tart, ciast, maffinek, babeczek albo mono porcji.

Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty do pracy z masą cukrową i izomaltem, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tylki dekoratorskie, worki do szprycowania, wykrawaczki w przeróżnych kształtach i wiele, wiele  innych akcesoriów !

PRODUKTY ORZECHOWE

Produkty orzechowe dzielimy najczęściej , na te w postaci sypkiej, zmielonej i pasty. Do sypkich produktów należą posypki orzechowe, krokant z prażonych lub karmelizowanych orzechów. Do grupy sypkich produktów zalicza się mączka migdałowa, niezbędna do wypieku francuskich makaroników oraz używana przy pieczeniu ciast, głównie biszkoptów. Pasty są finalnym produktem po zmieleniu na bardzo wysokich obrotach orzechów. W zależności od ich jakości i ceny rozróżnia się pasty orzechowe czyste w 100% wyprodukowane z orzechów bez jakichkolwiek dodatków oraz pasty z dodatkiem cukrów lub łączone z różnymi rodzajami orzechów. Pasty wysokiej jakości pochodzą z wyselekcjonowanych bardzo dobrej jakości orzechów. Ich smak i naturalny aromat wpływają na ostateczny produkt i smaki jakim są np. lody o smaku orzecha laskowego. 

DODATKI SPOŻYWCZE

Surowce i dodatki spożywcze ułatwiające i wzbogacające pieczenie, gotowanie, dekorowanie, wypiekanie i inne czynności majace na celu przygotowanie potraw. Zaliczaja się do nich min. : tłuszcz w sprayu, aromaty, żelatyna, syrop glukozowy, ekstrakty, guma rabska, agar, guma ksantanowa, izomalt wiele, wiele inny dodatków..

OWOCE LIOFILIZOWANE...

Liofilizacja to w najprostszym wyjaśnieniu suszenie poprzez zmrażanie, a następnie odessanie wody. Proces liofilizacji pozwala zatrzymać wiele pełnowartościowych składników w tym witamin, szczególnie znajdujących się w świeżych owocach. Tak spreparowane produkty żywnościowe, pozwalają zachować długi okres przydatności. Po raz pierwszy ta metoda została użyta do konserwowania żywności dla astronautów w czasie coraz dłuższych misji kosmicznych.

Lifilizowane owoce znajdują zastosowanie jako dodatek do czekolad, musli, ciast, biszkoptów bezowych, deserów i innych kulinarnych specjałów.

Najważniejsze i przede wszystkim są zdrową przekąską dla wszystkich!

CIASTA I PRODUKTY W...

Produkty w proszku ułatwiają najczęściej nam pieczenie i gotowanie. Proszek zawiera kompozycje składników składających się na określoną recepturę z której otrzymujemy gotowe produkty po obróbce termicznej. Jakość produktu końcowego uzależniona jest od jakości składników i dodatków spożywczych jakie zawierają sobie produkty w proszku, takie jak np. gotowe mieszanki ciast albo kremów, musów do deserów. W ofercie pojawia się coraz więcej produktów z tzw. Zieloną etykietą, które pozbawione są niezdrowych i szkodliwych polepszaczy smaku, nie zawierają konserwantów , sztucznych barwników i aromatów. Bazują na naturalnych składnikach. Coraz częściej dostępne są również gotowe ciasta bezglutenowe, bez laktozy i produkty Bio. 

MARCEPAN

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijskie lub śródziemnomorskie.

Za europejską stolicę marcepanu uważa się położone w Niemczech miasto LUBECA
Marcepan wykorzystywany jest jako masa do obkładania tortów, ciastek oraz tworzenia dekoracji i figurek.

Produkty 1 - 1 z 1

Przejdź do góry