PASTY, TOPPINGI, NADZIENIA , KONCENTRATY SMAKOWE  Liczba produktów: 8.

PASTY, TOPPINGI,  NADZIENIA , KONCENTRATY SMAKOWE

Pasty, toppingi, nadzienia do pralin, lodów, ciast, koncentraty smakowe, marcepan, pulpy owocowe.

Do lodów ciast, deserów, kawy, semifredo.

 


Podkategorie

Marcepan-masa migdałowa

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. To właśnie od jakości migdałów głownie zależny smak marcepanu. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijskie lub śródziemnomorskie.

Za europejską stolicę marcepanu uważa się położone w Niemczech miasto LUBECA
Marcepan wykorzystywany jest jako masa do obkładania tortów, ciastek oraz tworzenia dekoracji i figurek.

Toppingi, sosy do deserów

Toppingi i sosy do deserów to często w przenośni kropeczka nad i. Dodają wyglądu,fantazyjnie dekorują i przede wszystkim wzbogacają smakiem całość kompozycji deseru. Toppingi w należności od konsystencji mogą być stosowane na zimno i na ciepło. Precyzyjne opakowania i dobrze wyprofilowane butelki pozwalają malować wzory toppingiem na na pucharkach do lodów, a nawet koktajli.

Najpopularniejsze toppingi do lodów to truskawka, czekolada, karmel. Warto spróbować jednak innych smaków specjalnie przygotowanych sosów do polewania deserów.

Pasty owocowe

Pasty smakowe występują w kilku wariantach w zależności od zastosowania ich. Wśród past smakowych wyróżniamy między innymi: GUSTICREMA - pasty o obniżonej kwasowości świetnie łączące się z bitą śmietaną, CREMOLATI - gotowe pasty do użycia z wodą, stosowane również w granitorach, koncentraty smakowe.
W ofercie past smakowych znajdują się produkty najwyższej jakości włoskiej firmy Pernigotti, światowego lidera w produkcji komponentów i surowców do lodów i cukiernictwa.

Pasty orzechowe

Pasty orzechowe do lodziarstwa i cukiernictwa pozwalają nadać wyjątkowy smak wybranym produktom. Pasty orzechowe występują w postaci czystych past, składających się w 100% wyłącznie z orzechów lub mogą zawierać dodatek cukru lub innych składników. Znajdują zastosowanie zarówno do produkcji lodów jak i w aromatyzowaniu deserów, kremów do ciast i tortów, musów na bazie bitej śmietany. Intensywność  smaku zależy od dozowania.

Pasty smakowe

Pasty smakowe do lodziarstwa i cukiernictwa pozwalają nadać odpowiedni smak wybranym produktom. Znajdują zastosowanie zarówno do produkcji lodów jak i w aromatyzowaniu deserów, kremów do ciast i tortów, musów na bazie bitej śmietany. Intensywność  smaku zależy od dozowania.

Produkty 1 - 8 z 8

Przejdź do góry