MARCEPAN  Liczba produktów: 6.

MARCEPAN

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijsk...

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijskie lub śródziemnomorskie.

Za europejską stolicę marcepanu uważa się położone w Niemczech miasto LUBECA
Marcepan wykorzystywany jest jako masa do obkładania tortów, ciastek oraz tworzenia dekoracji i figurek.

Więcej

Produkty 1 - 6 z 6

Przejdź do góry