• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

PASTY ORZECHOWE
Pasty orzechowe (pralinowe) z orzechów laskowych, pistacjowych - cena i opinie - sklep cukieteria.pl

Pasty cukiernicze i do lodów - orzechowe

Patrząc na sklepowe półki, jesteśmy w stanie zauważyć obok siebie pasty i masła orzechowe, które niczym od siebie nie odbiegają poza nazwą. Warto rozpocząć od tego, że pomimo innej nazwy, są to takie same produkty. To zdrowe smarowidła, które są chętnie używane przez sportowców, ze względu na swoje wartości odżywcze i tłuszcze zawarte w orzechach. Obecnie pasty są bardzo popularne w cukiernictwie. Niegdyś na rynku można było spotkać tylko pasty wytworzone z orzechów ziemnych, jednak zaczęto iść coraz dalej i dzięki temu, teraz możemy spotkać się z wieloma różnymi rodzajami tego produktu.

Pasty orzechowe w cukiernictwie

Pasty orzechowe są w stanie nadać wyrobom cukierniczym wyjątkowego smaku, przez co są bardzo chętnie stosowane w branży cukierniczej. Jak właściwie przygotować pastę orzechową, aby nadawała się ona do naszych wyrobów? Nie posiadając odpowiedniego urządzenia, które posiada odpowiednią moc do wyrobienia pasty z orzechów na gładką masę, najlepiej zdecydować się na zakup już gotowych 100% past orzechowych. Z powodu tego, że orzechy już same w sobie zawierają bardzo dużo cennych tłuszczy, dodawanie jakichkolwiek dodatków nie jest potrzebne. Pasty orzechowe w cukiernictwie można stosować z różnych orzechów.

Pasty z orzechów pekan

Jest to pasta posiadająca delikatny smak, przypominająca lekko maślaną nutę. Można porównać jej smak do pasty z orzechów włoskich. Pasty z orzechów pekan, jak i one same są bogate w przeciwutleniacze, miedź, cynk i kwas foliowy. Idealnie sprawdza się w cukiernictwie.

Pasta pistacjowa

Posiadają one bardzo cenny smak i po zmieleniu dalej zachowują swoje walory kolorystyczne, dzięki czemu wyjątkowo się prezentują. Pistacje są bogate w antyoksydanty - luteinę, zeaksantyny i tokoferole (witamina E). Dodatkowo pasta pistacjowa zawiera w sobie żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas oraz cynk. Są w nich również witaminy z grupy B. Pistacje wyróżnia to, że jest w nich najwyższa zawartość błonnika, porównując z innymi orzechami.

Pasta macadamia

W tej paście da się szczególnie wyczuć sam charakterystyczny posmak orzechów macadamia, co jest bardzo dużym plusem. Poza tym posiada lekko słodki, a zarazem mleczny smak. Orzechy macadamia są bogate w kwasy tłuszczowe, które szczególnie słyną ze swoich właściwości leczniczych. Pasta macadamia posiada również wiele witamin między innymi A, E i z grupy B, oraz składniki mineralne. Jest idealna do wyrobów cukierniczych, ze względu na swój interesujący smak.

Pasta z orzecha laskowego

Orzechy laskowe są od zawsze jednymi z najpopularniejszych orzechów. Cenione ze względu na swój smak, zaczęły być wykorzystywane do produkcji produktów takich, jakim jest pasta z orzecha laskowego. Są cennym źródłem witaminy E oraz potasu.

Pasta migdałowa

Jedna z tych najbardziej uwielbianych. Migdały są orzechami zawierającymi duże ilości witaminy B2, E oraz pewnych minerałów, między innymi potasu. Smak ma lekko marcepanowy, ale nie intensywny. Pasta migdałowa słynie z tego, że posiada aksamitną konsystencję.

Pasty orzechowe w lodziarstwie 

Z past orzechowych bardzo łatwo jest korzystać. Aby dodawać je do lodów, nie potrzeba większych umiejętności, jednakże warto pamiętać, że podczas tworzenia słodkich dzieł mogą przydać się też takie produkty, jak formy do pieczenia, rękawy cukiernicze oraz maty do pieczenia, które również

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 69 produktów.

Pokazano 1-69 z 69 pozycji
Aktywne filtry

Indeks: PERNIGOTTI210

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA NOCCIOLA 12093044 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 552,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI211

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA PISTACCHIO 12093045 PERNIGOTTI gładki krem pistacjowy do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 1 158,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI291

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA BIANCA 12093056 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku białej czekolady z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 665,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI261

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA 12093050 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku gianduia z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 759,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI309

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 453,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI310

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO 12092693 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów pistacjowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 936,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI311

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPITA D'ORO 12093067 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku czekolady karmelowej z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 671,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE