• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

CZEKOLADA DO FONDUE
Czekolada do fondue - cena i opinie - cukieteria.pl

Czekolada do fondue i owoców

Choć fondue pierwotnie oznaczało potrawę wykonaną z sera i wina, obecnie ogromną popularnością cieszy się deserowa odmiana tego wywodzącego się ze Szwajcarii przysmaku – zrobiona z czekolady. Co to jest tak właściwie fondue? Nazwa wywodzi się od francuskiego słowa fondre, oznaczającego „roztapiać się”. Jest to potrawa o płynnej konsystencji, przygotowywana w specjalnym garnku i podgrzewana przez cały czas, kiedy znajduje się na stole. Macza się w niej różne przekąski – w przypadku fondue czekoladowego zwykle są to świeże owoce, np. truskawki, banan, arbuz czy winogrona. Co jest potrzebne, by przygotować fondue?

Co jest potrzebne do przyrządzenia czekoladowego fondue?

Przede wszystkim ważne jest odpowiednie naczynie i dobrze dobrana czekolada. Najlepiej zaopatrzyć się w zestaw do fondue składający się z garnka lub specjalnego naczynia oraz podgrzewacza, na którym będzie można podgrzewać czekoladę, gdy już stanie na stole. Do wyboru są wersje ceramiczne, stalowe i żeliwne, każda ma swoje wady i zalety, więc właściwą można dobrać według własnych potrzeb.

Zakup odpowiedniej czekolady do fondue może okazać się wyzwaniem. Oczywiście, podczas „amatorskiego” przygotowywania tej potrawy wiele osób wykorzystuje tę sprzedawaną w formie tabliczek. Jednak każdy profesjonalny cukiernik wie, że w tym wypadku lepiej zdecydować się na specjalną, dostępną w formie niewielkich granulek, które bardzo łatwo się rozpuszczają, nabierając gładkiej i aksamitnej konsystencji. Wybierać możesz spośród zwykłych ciemnych, mlecznych lub białych czekolad do fondue albo postawić na produkty o nietypowych owocowych smakach w kolorze np. różowym, zielonym czy pomarańczowym – sprawdzą się one wspaniale jako ozdoba i główna atrakcja każdej imprezy okolicznościowej.

Zazwyczaj do przygotowania fondue potrzebna jest poza tym jedynie odpowiednia ilość śmietanki 30%. Oczywiście, smak można wzbogacić, dodając do potrawy dowolny likier lub przygotowując posypki, w których będzie się zanurzać zamoczone w płynnej czekoladzie owoce, np. posiekane orzechy włoskie, pistacje czy wiórki kokosowe.

Szeroka oferta najlepszych czekolad do fondue

W naszym sklepie znajdziesz tylko najwyższej klasy produkty polecane przez profesjonalnych cukierników. Oferujemy duży wybór czekolad przeznaczonych do przygotowania fondue – mają one status kuwertury oraz formę niewielkich pastylek. Łatwo się roztapiają, przyjmując delikatną i gładką konsystencję. Każdy produkt posiada dokładny opis dotyczący pochodzenia ziarna kakaowca (ma to wpływ na smak) oraz tego, jaki jest udział kakao w składzie i jakie nuty smakowe można w nim wyczuć. Oferujemy zarówno klasyczną belgijską czekoladę do fondue, a także gorzką, mleczną, białą, jak i cieszące się doskonałymi opiniami wśród naszych klientów oryginalne opcje w niezwykłych kolorach: np. pomarańczową, limonkową czy truskawkową.

Dostępne w naszym sklepie produkty kupić można w dużych opakowaniach ważących 1-5 kg. Są to wyroby cukiernicze doskonałej jakości wyprodukowane z ziaren kakaowca pochodzących z całego świata: Peru, Ecuadoru, Madagaskaru i wielu innych miejsc. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą – gwarantujemy atrakcyjne ceny i szybką realizację zamówień.

DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 24 produktów.

Pokazano 1-24 z 24 pozycji
Aktywne filtry