DO LODÓW i CUKIERNICTWA  Brak produktów w tej kategorii.

DO LODÓW i CUKIERNICTWA

Produkty i zaopatrzenie dla lodziarni  do produkcji lodów typu świderki, lody włoskie, lody gałkowe rzemieślnicze. Wysokiej jakości komponenty i pasty do lodów naturalnych. Wsparcie i pomoc technologiczne przy otwieraniu lodziarni.


Podkategorie

PROSZEK DO ŚWIDERKÓW

Świderki to jedne z najpopularniejszych i najbardziej lubianych w sezonie letnim lodów. Twarde, mocno zmrozone, uwielbiane przez całe rodziny, a szczególnie dzieci. Do ich produkcji wystarczy automat i proszek do lodów świderki, który w bardzo łatwy sposób przygotowuje się, łącząc go z wodą lub mlekiem. Do najbardziej popularnych smaków lodów świderki należą śmietankowe, czekoladowe, waniliowe i truskawkowe.

PROSZEK DO LODÓW WŁOSKICH

Lody włoskie populatne i bardzo lubiane lody w sezonie letnim. Miękkie i delikatnie zakręcone, uwielbiane przez całe rodziny. Do ich produkcji wystarczy automat i proszek do lodów, który w bardzo łatwy sposób przygotowuje się, łącząc go z wodą lub mlekiem. Do najbardziej popularnych smaków lodów włoskich należą śmietankowe, czekoladowe, waniliowe i truskawkowe.

LODY JOGURTOWE

Mrożony jogurt jest formą lodów jogurtowych stworzoną z myślą o zdrowych trendach w jedzeniu i życiu w kierunkiem fit food. Mrożony jogurt to jedna z ciekawszych propozycji produktów lodowych, dająca możliwość łączenia ze  świeżymi owocami i chrupiącymi posypkami typu granola, płatki, preparowane ziarna zbóż. Mieszanki dają możliwość przygotowania lodów w automatach z dodatkiem mleka i jogurtów. Dostępne również w wersji z dodatkiem stevi.

BAZY DO LODÓW

Bazy są gotowymi mieszankami do produkcji lodów gałkowych lub typu soft. Ich różnorodność daje możliwość przygotowania niezliczenie wielu smaków oraz daje gwarancje zachowania jednorodnego smaku i powtarzalności. Bazy smakowe nie wykluczają możliwości spersonalizowania smaku, poprzez dodanie różnych komponentów i składników w postaci past, owoców lub posypek. Wysokiej jakości bazy takich firm jak Pernigotti czy Comprital dają gwarancję doskonałego smaku lodów. 

SZPATUŁY, GAŁKOWNICE

Szpatuły i gałkownie, to niezbędne akcesoria dla lodziarni do serwowania i podawania lodów. W zależności od rodzaju lodów, mogą być nakładane klasyczną gałkownicą, które różnią się wielkością gałki lodów lub łopatkami zwanymi szpatułami do lodów.

KUWETY, BAŃKI

Kuwety do lodów można podzielić na klasyczne prostokątne i okrągłe tzw. bańki do lodów. Wśród baniek rozróżniamy bańki rotacyjne i antyrotacyjne, takie  które nie kręcą się w witrynie. Kuwety prostokątne do lodów wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej lub plastiku. Nadają się idealnie do przechowywania lodów i zimnych deserów. Do zastosowania w witrynach chłodniczych, lodówkach i mroźniach.

KUBKI DO LODÓW

Kubki białe, kolorowe  lub z indywidualnym nadrukiem. W zalezności od wielkości porcji lodów, możemy dobierać wielkość kubeczków od 60L. Najpopularniejsze są kubki papierowe, jednorazowe w których możemy serwować lody z dekoracją.

POSYPKI DO LODÓW

Posypki do lodów, nieodłącznie dekorują, nadają koloru i smaku. Posypki mogą być cukrowe, waflowe lub też smakowe, takie jak np. Kit Kat lub Lion. Do ulubionych posypek należy posypka strzelająca.

TOPPINGI SOSY do deserów

Toppingi i sosy do deserów to często w przenośni kropeczka nad i. Dodają wyglądu,fantazyjnie dekorują i przede wszystkim wzbogacają smakiem całość kompozycji deseru. Toppingi w należności od konsystencji mogą być stosowane na zimno i na ciepło. Precyzyjne opakowania i dobrze wyprofilowane butelki pozwalają malować wzory toppingiem na na pucharkach do lodów, a nawet koktajli.

Najpopularniejsze toppingi do lodów to truskawka, czekolada, karmel. Warto spróbować jednak innych smaków specjalnie przygotowanych sosów do polewania deserów.

POLEWY ZASTYGAJĄCE

Polewy zastygające do lodów w łatwy i szybki sposób dekorują lody cieniutka chrupiacą warstwą czekolady. Polewy dostępne są w kilku kolorach i smakach.

PASTY DO LODÓW

Pasty cukiernicze są nieodłącznym składnikiem i komponentem większości lodów. Stosuje się je przy produkcji lodów włoskich, takich jak rzemieślnicze i naturalne. Wzbogacają one smaki lodów, podkreślając ich walory smakowe. Są niezbędnym dodatkiem zgłasza w przypadku produkcji lodów orzechowych takich jak pistacjowe lub orzech laskowy. Wysokiej jakości pasty, oparte głównie na składnikach naturalnych dają gwarancję najlepszej jakości lodów.

PRODUKTY SPECJALNE do...

Produkty specjalne do lodów są dedykowane specjalnie do produkcji lodów, mają zasadniczy wpływ na ich jakość, smak, konsystencję i trwałość. Produktami specjalnymi są dodatki funkcyjne, zastępniki mleka, dodatki do lodów owocowych, sorbetów,  mleko w proszku, cukier prosty, koncentraty, emulgatory i stabilizatory do produkcji lodów.

PASTY VARIEGATO do...

Pasty VARIEGATO do przekładania lodów, nadają im w witrynie nieodzownie efektowniejszego wyglądu. Smakowite i kolorowe pasty z kawałkami kandyzowanych owoców, biszkoptów, chrupek i orzeszków dodają smaku i struktury lodom. 

FORMY DO LODÓW

Formy do lodów i ciastek na patyku, pozwalają na przygotowanie ciekawych niespotykanych kształtów, zabawnych, bardzo lubianych i chętnie wybieranych zwłaszcza przez dzieci. Silikonowe formy dają możliwość przygotowania ciekawych smaków lodów i udekorowania ich zgodnie z własną fantazją, co daje większą indywidualność i personalizację lodów własnej produkcji. W formach silikonowych można upiec również ciasteczka.

Przejdź do góry