DO CUKIERNICTWA  Brak produktów w tej kategorii.

DO CUKIERNICTWA

Produkty do cukiernictwa i profesjonalnego zastosowania w cukierniach, piekrniach, przy produkcji ciast, deserów, tortów.


Podkategorie

OWOCE W ŻELU

Nadzienia owocowe, do których należą również owoce w żel służą do wypełniania ciast, deserów, uzupełniania musów. W zależności od składu mają różną konsystencję i nadają się na powierzchnię lub są termo stabilne do zapiekania. Wysokiej jakości nadzienia gwarantują smak i powtarzalność finalnego produktu.

PASTY CUKIERNICZE

Pasty cukiernicze do wypieków i lodów, nadzienia do pralin, kremów i deserów, wysokiej jakości koncentraty smakowe z naturalnych składników, puree i pulpy owocowe 90%, to wszystko stanowi niezbędne wyposażanie każdej dobrej cukierni i lodziarni. Ich wybór, a co najważniejsze jakość wpływa na końcowy produkt, a tym samy przekłada się na sprzedaż. Wysokiej jakości produkty cieszą się coraz większym powodzeniem, zdrowe trendy i styl życia wpływają na wybór przez konsumentów coraz lepszych ciast, deserów, tortów. Są skłonni zapłacić więcej by zjeść smacznie i zdrowo wypieki na naturalnych składnikach.

STABILIZATORY DO ŚMIETAN

Stabilizatory nazywane też fondy do śmietan stosowane są powszechnie do utrzymania w odpowiedniej konsystencji desery przygotowywane na bazie bitej śmietany. Doskonale sprawdzają się zarówno przy deserach eksponowanych w witrynach i gablotach cukierniczych, jak również przy mrożonych produktach często przygotowywanych na monoporcje i desery robione w formach silikonowych. Uniwersalność Fondów pozwala przygotować wiele smaków i bardzo oryginalnych receptur przy wykorzystaniu bardzo wysokiej jakości stabilizatorów do śmietan np. amerykańskiej firmy Dawn, posiadającej wiele certyfikatów tzw.  „Czystych etykiet”  na bazie tylko naturalnych składników.

Przejdź do góry