DO CUKIERNICTWA  Liczba produktów: 2.

DO CUKIERNICTWA

Produkty do cukiernictwa i profesjonalnego zastosowania w cukierniach, piekrniach, przy produkcji ciast, deserów, tortów.


Podkategorie

OWOCE W ŻELU

Nadzienia owocowe, do których należą również owoce w żel służą do wypełniania ciast, deserów, uzupełniania musów. W zależności od składu mają różną konsystencję i nadają się na powierzchnię lub są termo stabilne do zapiekania. Wysokiej jakości nadzienia gwarantują smak i powtarzalność finalnego produktu.

PASTY CUKIERNICZE

Pasty cukiernicze do wypieków i lodów, nadzienia do pralin, kremów i deserów, wysokiej jakości koncentraty smakowe z naturalnych składników, puree i pulpy owocowe 90%, to wszystko stanowi niezbędne wyposażanie każdej dobrej cukierni i lodziarni. Ich wybór, a co najważniejsze jakość wpływa na końcowy produkt, a tym samy przekłada się na sprzedaż. Wysokiej jakości produkty cieszą się coraz większym powodzeniem, zdrowe trendy i styl życia wpływają na wybór przez konsumentów coraz lepszych ciast, deserów, tortów. Są skłonni zapłacić więcej by zjeść smacznie i zdrowo wypieki na naturalnych składnikach.

STABILIZATORY DO ŚMIETAN

Stabilizatory nazywane też fondy do śmietan stosowane są powszechnie do utrzymania w odpowiedniej konsystencji desery przygotowywane na bazie bitej śmietany. Doskonale sprawdzają się zarówno przy deserach eksponowanych w witrynach i gablotach cukierniczych, jak również przy mrożonych produktach często przygotowywanych na monoporcje i desery robione w formach silikonowych. Uniwersalność Fondów pozwala przygotować wiele smaków i bardzo oryginalnych receptur przy wykorzystaniu bardzo wysokiej jakości stabilizatorów do śmietan np. amerykańskiej firmy Dawn, posiadającej wiele certyfikatów tzw.  „Czystych etykiet”  na bazie tylko naturalnych składników.

MIESZANKI W PROSZKU

Mieszanki w proszku zostały stworzone do łatwego i szybkiego pieczenia. Gotowy mix zawiera wszystkie suche składniki składających się na określoną recepturę ciasta. Wybierając gotowe mieszanki do pieczenia należy zwracać uwagę na skład produktów. To od nich zależy jakość produktu końcowego. W ofercie pojawia się coraz więcej produktów z tzw. Zieloną etykietą, które pozbawione są niezdrowych i szkodliwych polepszaczy smaku, nie zawierają konserwantów , sztucznych barwników i aromatów. Bazują na naturalnych składnikach. Coraz częściej dostępne są również gotowe ciasta bezglutenowe, bez laktozy i produkty Bio. 

DECORGELE

Decorgele to gotowe produkty do użycia jako dekoracja na ciasta i torty. Pozwalają na tworzenie powierzchni „lustrzanych” lub „marmurkowych” na tortach oraz dekorowanie świeżych owoców. Smaki i kolory żeli do dekoracji pozwalają dopasować je do określonego wyrobu cukierniczego. Żele mogą byc stosowane na zimno lub ciepło w zależności od receptury i produktu.

Produkty 1 - 2 z 2

Przejdź do góry