• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

POLEWY ZASTYGAJĄCE
Polewy zastygające do lodów - cena i opinie - cukieteria.pl

Polewy zastygające, różne smaki do lodów

Sprzedawcy lodów prześcigają się w urozmaicaniu deserów lodowych. Jedną z propozycji, którą szczególnie lubią dzieci, jest pokrycie loda w rożku kolorową polewą. Cienka warstwa polewy szybko zastyga na powierzchni zimnego loda, tworząc atrakcyjną kolorową skorupkę pod która kryje się lodowy smakołyk. Polewy do lodów mają nie tylko różne kolory, ale również i smaki. Co za tym idzie żółta polewa będzie smakować cytrynowo, zielona jabłkowo, a fioletowa jagodowo. Kolorowe polewy do lodów szczególnie sprawdzają się w sezonie letnim, w miejscach wypoczynku rodzin z dziećmi. Według opinii wielu cukierników to rozwiązanie sprawia, że lody sprzedają się jeszcze lepiej.

Polewy zastygające do lodów - dlaczego warto je wybrać?

Polewy zastygające za sprawą swoich niesamowitych właściwości stanowią efektowny dodatek do lodów kręconych typu włoskiego lub amerykańskiego.

Polewa jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Jest to produkt gotowy do użycia. Wystarczy jedynie podgrzać do podanej na opakowaniu temperatury w celu rozpuszczenia i już można zamaczać bądź polewać nią lody.

Mnogość smaków i kolorów pozwala na dobranie odpowiedniej polewy do lodów, aby razem komponowały się w doskonały deser. Wśród bogatej gamy znajdziesz polewy o smaku orzechowym, owocowym, karmelowym, miętowym czy śmietankowe. Za smakiem idą również różne intensywne kolory, które wyglądają bardzo efektownie w formie lśniącej powłoczki.

Wśród produktów do oblewania lodów mamy wybór spośród kolorowych polew na bazie tłuszczów roślinnych i jogurtu w proszku lub prawdziwą czekoladę w skład której wchodzi w zależności od rodzaju: masło kakaowe, mleko w proszku, kakao. Szczegółowe składy produktów podane są w opisie produktów i na opakowaniach.

Doskonale płynna konsystencja rozpuszczonej czekolady pozwala na łatwe i szybkie przylgnięcie czekolady do deseru, co zapobiega kapaniu i odklejaniu produktu od zimnego deseru, a wręcz przeciwnie - niska temperatura pozwala na jeszcze szybsze zastygnięcie. Czekolada do lodów typu ICE CHOCOLATE świetnie sprawdza się w dekorowaniu lodów na patyku. Powierzchnię czekolady można dodatkowo posypać wybraną posypką cukrowa lub naturalną np. w postaci kruszonych orzechów. Tak przygotowane lody na patyku można umieścić w witrynie lodziarni, gotowe do sprzedaży, będą przyciągać wzrok miłośników lodowego szaleństwa.

Polewy do lodów zastygające

W naszym sklepie oferujemy całą kategorię poświęconą różnego rodzaju polewom i czekoladom zastygającym do lodów. Wśród nich znajdziesz takie smaki, jak cytryna, pomarańcza, jabłko, truskawka, mięta, czekolada, karmel czy mango. Polewy nadają się do lodów tradycyjnych, włoskich, sorbetów, mrożonych jogurtów i lodów na patyku. Każda z nich ma piękny, intensywny kolor, co przyciąga uwagę oraz ozdabia deser. 

Ceny naszych produktów wahają się z zależności od producenta, objętości opakowania, smaku oraz właściwości. Zapoznaj się bliżej z całą gamą różnorodnych polew zastygających i wybierz te, które najlepiej podkreślą smak lodów z Twojej cukierni bądź lodziarni. Gwarantujemy, że klienci będą zachwyceni podanymi przez Ciebie deserami.

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 18 produktów.

Pokazano 1-18 z 18 pozycji
Aktywne filtry