250g WĘGIEL ROŚLINNY w paście E153 typ G WS 19,5% Food Colours:
Węgiel Roślinny E153 Vegetable carbon.
Węgiel roślinny jest otrzymywany w wyniku zwęglania surowców roślinnych takich jak drewno, pozostałości celulozy,
torf, skorupki orzechów kokosowych i innych. Surowiec jest zwęglany w wysokiej temperaturze.
Węgiel roślinny zawiera głównie drobno rozdrobniony węgiel. Może zawierać mniejsze ilości azotu, wodoru i tlenu.
Po wytworzeniu produkt może zaabsorbować pewną ilość wilgoci.
Składniki: Gliceryna E422, Węgiel drzewny E153, Sorbinian Potasu E202, Kwas cytrynowy E330
Barwnik jest rozpuszczalny w wodzie.
Postać: pasta
Opakowanie: 250g
Zawartość barwnika 95%
DOPUSZCZALNE DOZOWANIE
|
Aromatyzowane napoje bezalkoholowe
|
100mg/l
|
|
Kandyzowane owoce i warzywa
|
200mg/kg
|
Konserwy z czerwonych owoców
|
200mg/kg
|
|
Wyroby cukiernicze
|
300mg/kg
|
Dekoracje i powłoki
|
500mg/kg
|
|
Pieczywo cukiernicze i wyroby ciastkarskie
|
200mg/kg
|
Lody spożywcze
|
150mg/kg
|
|
Aromatyzowane sery topione
|
100mg/kg
|
Desery, aromatyzowane przetwory mleczne
|
150mg/kg
|
|
Sosy, przyprawy
|
500mg/kg
|
Musztardy
|
300mg/kg
|
|
Pasty rybne i pasty ze skorupiaków
|
100mg/kg
|
Wstępnie obgotowane skorupiaki
|
250mg/kg
|
|
Zamienniki łososia
|
500mg/kg
|
Surimi
|
500mg/kg
|
|
Ikra ryb
|
300mg/kg
|
Wędzone ryby
|
100mg/kg
|
|
Jadalne skórki serów i jadalne osłonki
|
q.s.
|
Ekstrudowane wyroby smakowe typu sneksy
|
200mg/kg
|
|
Produkty dietetyczne i kontrolujące wagę
|
50mg/kg
|
Inne wyroby typu sneksy i orzechy w polewie
|
100mg/kg
|
|
Suplementy diety w postaci płynnej
|
100mg/kg
|
Zupy
|
50mg/kg
|
|
Suplementy diety w postaci stałej
|
300mg/kg
|
Analogi przetworów z mięsnych i rybnych
|
200mg/kg
|
|
Napoje spirytusowe
|
200mg/kg
|
Aromatyzowane wina gronowe i pochodne
|
200mg/kg
|
|
Wina owocowe, również aromatyzowane
|
200mg/kg
|
|
|
|
|
|
* Wymienione dostępne koncentracje barwników, stanowią listę najbardziej popularnych koncentracji wśród naszych klientów. Skontaktuj się z nami jeśli potrzebujesz innej koncentracji danego barwnika.
Przedstawione maksymalne dopuszczalne dozowanie jest oparte o treść:
Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych.
Podane przez nas informacje powinny być traktowane jako dane poglądowe, o charakterze niezobowiązującym.
Należy je zawsze odnieść do specyficznych warunków produkcji, przechowywania i zmian ustawowych.