• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

emulgator do lodów w postaci wygodnej do dozowania pasty
  • emulgator do lodów w postaci wygodnej do dozowania pasty

5 kg CREMOLINA IN PASTA PF032 COMPRITAL emulgator do lodów i sorbetów w postaci pasty

COMPRITAL53

Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.

278,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

CREMOLINA - to emulgator do lodów w postaci łatwej do dozowania pasty. Mieszanka emulgatorów przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Pozwala na uzyskanie kremowych lodów o doskonałej smarowności. Jako dodatek do sorbetów i lodów o niskiej zawartości tłuszczu wpływa na zwiększenie objętości i poprawę smarowności. Możliwy do stosowania zarówno na ciepło jak i na zimno (bardzo dobrze rozpuszcza się w procesie na zimno). Może być stosowany jako dodatek poprawiający konsystencję i smarowność lodów włoskich (z automatu). Zalecane dozowanie produktu to od 3 do 5 gramów na 1 litr stabilizowanej mieszanki podstawowej.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Katalogowy opis produktu:

  • emulgator o niskim dozowaniu w formie pasty;

  • idealny do stosowania w procesie na zimno;

  • dodany do sorbetów lub lodów o niskiej zawartości tłuszczu, zwiększa objętość lodów oraz ich smarowność;

  • możliwy do stosowania jako dodatek do lodów włoskich (z automatu).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: woda, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), alkohol etylowy; może zawierać śladowe ilości mleka i soi.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
3-5 g/l stabilizowanej mieszanki bazowej

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1133/275 kJ/kcal
Tłuszcz 21.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.0 g
Węglowodany 27.0 g
w tym poliole 27.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.06 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
COMPRITAL53
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
PF032
NAZWA HANDLOWA
CREMOLINA IN PASTA
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWĄ
RODZAJ
EMULGATOR DO LODÓW W FORMIE PASTY
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PASTA
KONSYSTENCJA
PÓŁPŁYNNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
3-5 g/l stabilizowanej mieszanki podstawowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
INTEGRATORY
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE328

Marka: SEMPRE

op. 1 kg PALONE MASŁO 110007 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE293

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU