• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

single origin collection chocolate arriba
  • single origin collection chocolate arriba
  • czekolada produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 39.0% ARRIBA SINGLE ORIGIN CHM-Q415AR-E4-U70 CALLEBAUT

CALLEBAUT27

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

233,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SINGLE ORIGIN ARRIBA - to mleczna czekolada wytwarzana z ziaren Nacional pochodzących z górnych okolic brzegu rzeki Guavas. Odmiana Nacional uprawiana w regionie Arriba jest jedną z najbardziej poszukiwanych odmian kakao, która daje wyjątkowo intensywny smak kakao o złożonym aromacie. Czekolada ma intensywny smak prażonego kakao z bogatym aromatem słodkich, karmelowych nut oraz subtelnym owocowym posmakiem. Arriba doskonale smakuje samodzielnie oraz w połączeniu z delikatnie kwaśnymi składnikami (łagodna kawa, zioła, owoce). Z czekoladą przygotujesz wyjątkowe batony i tabliczki czekolady, a także aromatyczne ganache, musy, kremy oraz sosy. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren najwyższej jakości pochodzących z Ekwadoru (Arriba Nacional) - dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. ARRIBA to mleczna czekolada o minimalnej zawartości kakao 39.0% i statusie kuwertury.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Ekwadoru, odmiana Arriba Nacional), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (39.0% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
39.0% 25.5% 39.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2397/573 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 44.0 g
w tym cukry 43.0 g
Białko  9.1 g
Sól 0.24 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST SINGLE ORIGIN ARRIBA:

 

MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY NA BAZIE GANACHE

MLECZNA MALINA

SMAROWIDŁO CZEKOLADOWE Z CHRUPIĄCYMI MIGDAŁAMI

LETNI PRZYSMAK Z MANGO

Szczegóły produktu
CALLEBAUT27
6 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHM-Q415AR-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN ARRIBA
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | NUTY KARMELU I OWOCÓW
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
ZIARNA ARRIBA NACIONAL Z EKWADORU
ZAWARTOŚĆ KAKAO
39.0 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.1 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
25.5 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: