- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku ( E466 )CMC 24117 Modecor
Baza do klejenia elementów z masy cukrowej oraz stabilizacji lukru plastycznego.
40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor:
Opis: baza do przygotowania spożywczego kleju do łączenia elementów podczas modelowania figurek z masy cukrowej.
Baza wymaga odpowiedniego przygotowania (rozrobienia) przed użyciem.
Baza dodawana jest również do masy cukrowej jako substancja stabilizująca.
Składniki: karboksymetyloceluloza (E466).
Sposób przygotowania kleju:
- klej spożywczy przygotowuje się z użyciem stabilizatora CMC w proszku,
- proporcje: 1/4 małej łyżeczki proszku CMC + 2 łyżki stołowe ciepłej wody (woda nie może być gorąca),
- wymieszać proszek z wodą za pomocą patyczka,
- odstawić w zamkniętym pojemniku do całkowitego rozpuszczenia.
Klej po rozrobieniu powinien być gładki oraz mieć lepką, półpłynną konsystencję.
Gęstość kleju regulujemy po przed dodatek wody (2 lub 3 łyżki).
Jako dodatek stabilizujący do masy cukrowej:
- 1 łyżka proszku na 500 g masy cukrowej,
- masę cukrową po połączeniu z CMC należy szczelnie owinąć folią spożywczą.
Przechowywanie: rozrobiony klej należy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, maksymalnie do 7 dni.
(w przypadku zastygnięcia kleju należy dodać odrobinę wody)
Opakowanie: 40 g
Kod produktu: 24117
Dodatkowe informacje:
CMC (carboxy methyl cellulose), jest syntetycznym zamiennikiem gumy tragakantowej.
Występuje w postaci bezwonnego proszku barwy białej. Jako dodatek do masy cukrowej powoduje
szybsze jej wysychanie, dlatego masę z dodatkiem CMC należy jak najszybciej wykorzystać.
Indeks: CALLEBAUT76
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg STRAWBERRY CALLETS™ STRAWBERRY-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: MODECOR566
Marka: MODECOR
1kg SUGAR PASTE POP BLACK 25477 MODECOR czarna masa cukrowa bezglutenowa
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
Indeks: FOODCOLOURS216
Marka: FOOD COLOURS
60ml LUSTRE LIQUID Lakier spożywczy (do witraży) w płynie F-031 Food colours
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
200 ml GELATINA SPRAY transparentny spray nabłyszczający 23239 Modecor
Indeks: MODECOR532(1)
Marka: MODECOR
18 g COLLA ALIMENTARE 23188 MODECOR gotowy do użycia klej jadalny o żelowej konsystencji
Gotowy do użycia klej spożywczy o żelowej konsystencji. Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu.
Indeks: FOODCOLOURS287
Marka: FOOD COLOURS
100 g WHITENER PASTE F-011 FOOD COLOURS (E171) wybielacz do lukru królewskiego
Wybielacz do lukru królewskiego to produkt przeznaczony wyłącznie do dekoracji mających kontakt z żywnością - produkt nie nadaje się do spożycia!
Indeks: DEKORPOL448
Marka: DEKORPOL
400ml Spożywczy LAKIER NABŁYSZCZAJĄCY do dekoracji 40452 Dekorpol
Indeks: FOODCOLOURS221
Marka: FOOD COLOURS
20ml WAFER PAPER SOFTENER Zmiękczacz do papieru waflowego F-022 Food colours
Indeks: FOODCOLOURS210
Marka: FOOD COLOURS
200g PIPING GEL Uniwersalny żel do dekoracji K-170 Food Colours
Indeks: FOODCOLOURS302
Marka: BARBARA LUIJCKX
op. 400 ml GLOSSY SPRAY S50 FOOD COLOURS emulsja nabłyszczająca w aerozolu do stosowania na powierzchnię wyrobów
Emulsja nabłyszczająca w aerozolu - pozwalająca uzyskać efekt lustrzanego połysku na powierzchni wyrobów cukierniczych. Przeznaczona do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej i marcepanu (w tym dekoracji).
Indeks: MODECOR1102
Marka: MODECOR
180 g DRIP CHOC CHERRY RED 23310 MODECOR gotowa do użycia polewa dekoracyjna czerwona
Indeks: FOODCOLOURS226
Marka: FOOD COLOURS
20ml GLOSSY LIQUID Nabłyszczacz spożywczy w płynie S52 Food Colours
Indeks: BARIMA529
Marka: BARBARA LUIJCKX
400 ml ZMRAŻACZ DO CZEKOLADY W SPRAYU AP9519RA BARIMA ARTISANAL do szybkiego schładzania powierzchni wyrobów cukierniczych
Zmrażacz spożywczy pozwala na szybkie schłodzenie wyrobów czekoladowych podczas łączenia elementów figurek i rzeźb z czekolady.
Indeks: BARIMA567
Marka: BARBARA LUIJCKX
400 ml LAKIER SPOŻYWCZY W SPRAYU AP9533LU BARIMA ARTISANAL nadaje efekt lustrzanego połysku
Lakier spożywczy w sprayu pozwalający uzyskać efekt lustrzanego połysku na powierzchni wyrobów cukierniczych. Przeznaczony do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej i marcepanu (w tym dekoracji).
Indeks: FOODCOLOURS300
Marka: FOOD COLOURS
20 g TULLE GOLD F-050 FOOD COLOURS złota baza dekoracyjnego tiulu spożywczego w proszku
Złota baza tiulu spożywczego w proszku. Idealna do tworzenia efektowych i delikatnych dekoracji tortów.
Indeks: BENEO01
Marka: BENEO
1 kg ISOMALT ST-M 0.5-3.55 MM BENEO STANDATYZOWANY IZOMALT KRYSTALICZNY (produkt konfekcjonowany)
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
Indeks: FOODCOLOURS175(1)
Marka: FOOD COLOURS
60 ml GLICERYNA W PŁYNIE E422 K-100 FOOD COLOURS gliceryna spożywcza o wszechstronnym zastosowaniu w produktach
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
Indeks: MODECOR1100(1)
Marka: MODECOR
180 g DRIP CHOC RUBY 23644 MODECOR gotowa do użycia polewa dekoracyjna rubinowa
Indeks: MODECOR1062
Marka: MODECOR
300 ml LACCA SPRAY lakier zabezpieczający i nabłyszczający 23230 Modecor
Indeks: FOODCOLOURS219
Marka: FOOD COLOURS
400ml FREEZER Zamrażacz spożywczy w sprayu F-001 Food Colours