"znajomość surowców i umiejętność ich przekształcania wraz z najnowszą technologią produkcji dały początek pastom produkowanym wyłącznie z wyselekcjonowanych pistacji"
PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100% - to pasta pistacjowa wytwarzana wyłącznie z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego. Naturalna zielona barwa uwydatniona została po przez dodatek barwnika pochodzenia naturalnego (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin). Doskonały smak orzechów pistacjowych podbito po przez niewielki dodatek soli. Barwa pasty może się nieznacznie różnić w zależności od sezonu zbiorów surowców do produkcji (pistacji z basenu Morza Śródziemnego.
GUSTI CREME - PISTACCHIO - to seria kremowych past orzechowych o gęstej i tłustej konsystencji przeznaczonych do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do stosowania w cukiernictwie (kremy, nadzienia, wypieki, desery itp.). Konsystencja pasty wraz z odpowiednio dobranym procesem produkcji lodów pozwala uzyskać kremowe i puszyste lody o naturalnym smaku, które są wyjątkowo przyjemne dla podniebienia.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Charakterystyczne oddzielenie frakcji tłuszczu jest procesem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Pastę przed użyciem należy dokładnie wymieszać - do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Dodatkowo stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Zastosowanie: jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych.
Składniki: pasta z orzechów pistacjowych (z basenu Morza Śródziemnego) (99.15%), sól, barwnik (pochodzenia roślinnego): kompleksy miedziowe chlorofili i chloroflilin (E141); może zawierać śladowe ilości migdałów; produkt wegański; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Pasta do lodów i cukiernictwa o czystym smaku prażonych pistacji (100% certyfikowanych zielonych orzechów pistacji). Doskonały smak i naturalna zielona barwa (produkt bez dodatku aromatów i barwników).
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych na bazie aromatycznego solonego karmelu z kawałkami solonych i karmelizowanych orzechów pekan.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku pistacjowym - 50% zawartość pasty pistacjowej. Doskonałe połączenie orzechów pistacjowych z kakao, orzechami laskowymi i szczyptą soli.