• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

produkt przeznaczony do zwiększania struktury i stabilności lodów
  • produkt przeznaczony do zwiększania struktury i stabilności lodów

1 kg INTEGRA PANNA P011 COMPRITAL integrator do lodów mlecznych na bazie tłuszczu roślinnego i białek mleka

COMPRITAL38

Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 92,25 zł Do 38,84 zł
97,10 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

INTEGRA PANNA - to półprodukt w postaci proszku na bazie utwardzonych olejów roślinnych - przeznaczony do sporządzania mieszanek bazowych do lodów. Pozwala na uzyskanie lodów wysoko spiętrzonych w witrynie. Dodatek integratora do mieszanki bazowej wpływa korzystnie na stabilność lodów - spowalnia proces topnienia, zapewnia większą odporność na wahania temperatury oraz zapobiega powstawaniu kryształków lodu. Lody charakteryzują się plastyczną i smarowną konsystencją. Integrator przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco - jako dodatek do mieszanki bazowej w ilości 20 gramów na litr. Dodatek doskonale sprawdza się podczas produkcji lodów o smaku - zabaione, malagatiramisu czy cassata.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Katalogowy opis produktu:

  • integrator tłuszczów;

  • przeznaczony do zwiększenia struktury i stabilności lodów, na przykład dla lodów podawanych do stolików;

  • wspomaga uzyskanie lodów wysoko spiętrzonych w witrynie, w połączeniu z „klasycznymi” bazami;

  • poprawia smak lodów typu: zabaione, malaga, tiramisu, cassata itp.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: uwodornione (utwardzone) tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), syrop glukozowy, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), dekstroza, białka mleka, stabilizator: karboksymetyloceluloza (guma celulozowa) (E466), aromaty; może zawierać soję.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
20 g/l mieszanki bazowej

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2552/609 kJ/kcal
Tłuszcz 45.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 41.9 g
Węglowodany 45.5 g
w tym cukry 18.6 g
Białko 5.5 g
Błonnik 0.1 g
Sól 0.25 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
COMPRITAL38
14 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
P011
NAZWA HANDLOWA
INTEGRA PANNA
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
INTEGRATOR DO LODÓW MLECZNYCH
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
20 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
INTEGRATORY
CERTYFIKATY
HALAL
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE291

Marka: SEMPRE

op. 1 kg SŁONY KARMEL 110004 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 190,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE328

Marka: SEMPRE

op. 1 kg PALONE MASŁO 110007 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE293

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU