2,5 kg FOND UNIVERSAL uniwersalny stabilizator do śmietany Dawn:
Opis: uniwersalny stabilizator do śmietany w postaci proszku.
Pozwala na szybkie, łatwe i efektywne stabilizowanie, żelowanie oraz słodzenie śmietany.
Mieszankę stabilizującą przed użyciem należy wymieszać z wodą lub sokiem owocowym
w temperaturze 20°C a następnie powoli dodawać do śmietany.
Śmietana po ustabilizowaniu jest odporna na zamrażanie i rozmrażanie.
Składniki: cukier, suszony syrop glukozowy, żelatyna, żółtko jaja kurzego w proszku, regulator kwasowości: difosforany.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Stosowanie/receptura:
- 200 g Fond Universal dokładnie wymieszać z 200 ml wody/soku owocowego o temperaturze 20°C,
- dodać pasty smakowej lub aromatycznej i ponownie wymieszać,
- powoli dodawać do 1000 g ubitej, niesłodzonej śmietany,
- natychmiast użyć.
Smak: uniwersalny (bez charakterystycznego smaku)
Opakowanie: 2,5 kg (worek)
Producent: Dawn
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
|
Wartość energetyczna
|
1665/394 kJ/kcal
|
Tłuszcz
|
2,2 g
|
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,7 g
|
Węglowodany:
|
83,2 g
|
- w tym cukry
|
46,3 g
|
Białko
|
10,8 g
|
Sól
|
0,3 g
|