Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Substancje żelujące są środkami dodawanymi do żywności, których celem jest poprawa gęstości produktów. Wykazują właściwości żelujące, a niektóre z nich także stabilizujące oraz zagęszczające. Niejednokrotnie są również wykorzystywane do nadawania artykułom spożywczym smaku.
Substancje żelujące umożliwiają stabilizację emulsji, zapobiegają retrogradacji produktu i mają zdolność lepsze wiązanie wody. Przed ich użyciem warto zapoznać się z zamieszczoną na opakowaniu instrukcją, by możliwe stało się uzyskanie pożądanej konsystencji. Oferowane przez nas substancje zagęszczające oraz stabilizujące stanowią różnorodne składniki, w związku z czym posiadają odmienne właściwości.
Z zakupem dostępnych na naszej stronie internetowej roślinnych substancji zagęszczających związanych jest wiele korzyści. Przede wszystkim w skuteczny sposób poprawiają zarówno wygląd, jak i konsystencję produktów. Wykorzystywane są także do nadawania im walorów smakowych
Wśród najpopularniejszych substancji żelujących można wymienić żelatynę. W naszym asortymencie znajduje się jednak więcej fantastycznych propozycji, wśród których każdy klient znajdzie artykuł na miarę swoich indywidualnych potrzeb.
Oferowane przez nas substancje zagęszczające to wysokiej jakości wyroby, które wybieramy ze starannością, aby nasi klienci byli całkowicie usatysfakcjonowani z wyboru naszej oferty. Dzięki ich użyciu można w skuteczny sposób poprawić gęstość oraz lepkość danego produktu.
Wśród substancji żelujących można wyróżnić kilka rodzajów. Dobrze jest znać ich podstawowe różnice, aby dobrać odpowiednią do efektu jaki chce się uzyskać. Najpopularniejszą jest oczywiście żelatyna dostępna w proszku lub listkach. Pektyna równie popularna używana jest przede wszystkim do żelowania owoców. Agar to kolejna substancja żelująca, pochodzenia roślinnego, odpowiednia dla wegan.
Jeśli chcesz poznać różnice pomiędzy substancjami żelującymi zachęcamy do zapoznania się ze szkoleniem Substancje ŻELUJACE w teorii i praktyce Szkolenia cukiernicze on-line _ Igor Zaritskiy
Substancje zagęszczające - dlaczego my?
Wybierając naszą ofertę, klient zyskuje pewność zaopatrzenia się w wysokiej jakości substancje żelujące. Dokładamy wszelkich starań, aby proponowany asortyment spełniał oczekiwania nawet najbardziej wymagających osób. Posiadamy bogate doświadczenie, a przez lata swojej działalności mogliśmy dokładnie poznać oczekiwania klientów, by obecnie móc się do nich skutecznie dopasować. Nasz asortyment skierowany jest zarówno do profesjonalistów, jak i fascynatów oraz amatorów cukiernictwa.
Nasza rzetelna wiedza pozwala nam na przekazywanie szeregu cennych i przydatnych wskazówek, a także indywidualnych porad. Zależy nam na budowaniu pozytywnych relacji z klientami, dlatego stawiamy na klarowną komunikację oraz pomoc w dokonaniu optymalnego wyboru.
Substancje żelujące w produktach
Oferowane przez nas substancje żelujące pozwalają na uzyskanie pożądanej konsystencji danego produktu, ale również wpływają na zapewnienie jego estetycznego wyglądu. Dzięki nim wyroby prezentują się atrakcyjnie, apetycznie oraz posiadają odpowiednią konsystencję. Na naszej stronie internetowej dostępne są różnego rodzaju artykuły, takie jak żelatyna, pektyna, guma ksantanowa czy roślinna substancja żelująca - agar.
Nasz asortyment to zbiór najlepszych produktów zagęszczających, które spełnią oczekiwania każdego klienta i pozwolą na stworzenie wyrobów o odpowiedniej konsystencji oraz wyglądzie.
Jest 60 produktów.
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: SEMPRE294(1)
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Zagęszcza i stabilizuje, dubrze rozpuszcza się w wodzie.
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA510
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA338
Marka: Sosa Ingredients
Przeznaczony do bezpośredniego użycia środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów. Dodatek wystarczy dokładnie wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym sosem.
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: BARIMA157
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: LOUISFRANCOIS27
Marka: LOUIS FRANCOIS
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.