Indeks: SOSA353
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg GLUCOSA EN POLS 33DE 39464 SOSA INGREDIENTS odwodniony syrop glukozowy w proszku
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Substancje słodzące są bardzo ważnym wyposażeniem cukierni. Różnią się między sobą pod względem wielu właściwości, dlatego mają zróżnicowane zastosowanie. W tej kategorii znajdują się syntetyczne i naturalne substancje słodzące, które wyróżnia wysoka jakość i dobry skład. Zapraszamy do skorzystania z oferty naszego sklepu.
Bardzo popularne i naturalne substancje słodzące to między innymi fruktoza i jej pochodne. Nazywa się tak cukier pochodzący z owoców – naturalne występuje także w miodzie. Charakteryzuje się wysoką słodkością na tle innych, powszechnie stosowanych w branży cukierniczej. Powszechnie używanym produktem jest także syrop glukozowy lub syrop glukozowo-fruktozowy, czyli wodny, zagęszczony roztwór pozyskiwany zwykle ze skrobi zbóż.
W naszej ofercie znajdują się również syntetyczne substancje słodzące, takie jak na przykład izomalt. Jest to substancja około dwa razy mniej słodka od cukru stołowego, jednak w przeciwieństwie do niego nie powoduje próchnicy, jest też niskokaloryczna. Izomalt najczęściej wykorzystuje się w zakresie produkcji dekoracji cukierniczych.
Wysoce popularnym produktem jest również sorbitol, który jest nie tylko doceniany za swój słodki smak, ale także za właściwości wypełniające, stabilizujące oraz nawilżające. Często wchodzi w skład lodów, deserów czy batonów. Jako ciekawostkę można dodać, że nie jest fermentowany przez bakterie jamy ustnej, dlatego można go spotkać w składzie, np. past do zębów.
W ofercie naszego sklepu znajdują się substancje intensywnie słodzące, które sprawdzą się w przypadku najbardziej słodkich ciast czy mas. W każdym przypadku dysponujemy wysokiej klasy produktami, których skład jest dopuszczalny do użycia w produkcji żywności. Różnorodność naszego asortymentu sprawia, że znajdziesz w nim ciekawe zamienniki cukru, ale jednocześnie produkty, które pełnią jednocześnie inne funkcje (np. sorbitol). Substancje słodzące mają właściwości emulgujące, nawilżające oraz nadające teksturę.
W niniejszej kategorii znajdują się substancje słodzące o wielu zastosowaniach oraz występujące w wielu rodzajach, również pod względem pojemności. Dysponujemy opakowaniami niewielkimi (np. 250 g), jak i większymi wiaderkami, mieszczącymi kilkanaście kilogramów danego środka słodzącego. Z tego powodu możesz wybrać produkt adekwatny do zapotrzebowania Twojej cukierni.
Współpracujemy jedynie ze sprawdzonymi dostawcami, którzy otrzymują pochlebne opinie o swoich produktach i zawsze oferują wysoką jakość wyrobów. Wszystkie substancje słodzące z tej kategorii są dopuszczone do użycia w produkcji żywności i cieszą się uznaniem wielu cukierników. Mimo wysokiej jakości wyróżnia je też bardzo atrakcyjna cena.
Zachęcamy również do sprawdzenia innych produktów z naszej oferty. Posiadamy wieloletnie doświadczenie i współpracujemy z wieloma wymagającymi klientami. Możesz nam zaufać!
Jest 30 produktów.
Indeks: SOSA353
Marka: Sosa Ingredients
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Indeks: LOUISFRANCOIS25
Marka: LOUIS FRANCOIS
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Indeks: BENEO01
Marka: BENEO
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Indeks: LOUISFRANCOIS12
Marka: LOUIS FRANCOIS
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
Indeks: SOSA256
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: COMPRITAL154(1)
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
Indeks: LOUISFRANCOIS33
Marka: LOUIS FRANCOIS
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
Indeks: BABBI07
Marka: BABBI
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA450
Marka: Sosa Ingredients
Zamiennik dla sacharozy otrzymywany ze skrobii tapioki.
Indeks: RÓŻNE97/2
Do dekoracji pączków na tłusty czwartek i ciast pieczonych na tłuszczu. Nie topi się!
Indeks: SOSA361
Marka: Sosa Ingredients
Czysty izomalt w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie sprawdzi się do tworzenia różnego rodzaju dekoracji.