- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
Niezbędnik w czekoladowym świecie - miazga kakaowa.
Czekoladowe desery i wypieki to wciąż jedna z najbardziej niedoścignionych doskonałości cukiernictwa. Każdy, kto uwielbia smak dobrej czekolady, pokocha także wyjątkowy kunszt czekoladowych wyrobów cukierniczych. Nic więc dziwnego, że takie wypieki i desery wciąż cieszą się niesłabnącą popularnością wśród klientów. Warto wykorzystać ten fakt, stosując do wyrobu tego rodzaju słodkości prawdziwą miazgę kakaową.
Zmielone ziarna kakaowca w tej formie to wręcz prawdziwa esencja czekolady. Żaden inny wyrób nie może równać się z naturalną jakością wyśmienitego kakao. W cukiernictwie taki półprodukt jest wręcz na wagę złota - nie sposób zliczyć możliwości, w jakich możesz wykorzystać specjalnie przygotowaną miazgę kakaową. Będzie ona przydatna do tworzenia wielu rodzajów deserów, ciast, polew, a nawet zdobień. Z perfekcyjnie przygotowanym kakao możesz więc stworzyć zachwycający wypiek od początku do końca - uniwersalny smak czekolady znany na całym świecie świetnie sprawdza się przecież zarówno do pieczenia, jak i dekorowania. Kakao jest więc jednym z najbardziej znanych niedoścignionych wzorów w cukiernictwie. Warto posiadać możliwość jego wykorzystania, mając je zawsze pod ręką. W opiniach doświadczonych cukierników nie da się tworzyć słodkich dzieł sztuki bez wykorzystania właśnie wysokiej jakości miazgi kakaowej.
Kakao najwyższej klasy - niezbędnik cukiernika
Miazga kakaowa wysokiej jakości stanowi jeden z najbardziej podstawowych składników czekolad. Nic więc dziwnego, że jest ona tak chętnie wykorzystywana również we współczesnym cukiernictwie. W naszym sklepie kupisz miazgę kakaową w różnych formach oraz pojemnościach - posiadamy kakao sproszkowane, a także miazgę w formie stałej, pakowaną w praktyczne opakowania. Niezależnie od indywidualnej formy produktu, każdy z nich świetnie sprawdza się w przygotowywaniu słodkich dzieł sztuki.
Produkty zawierające miazgę kakaową są zróżnicowane cenowo, jednak zawsze cena odpowiada wysokiej jakości tych czekoladowych propozycji. Doskonale wiemy, że podstawą udanego wypieku czy zachwycającej czekoladowej dekoracji musi być wysokiej jakości produkt. Z wyrobu czekoladopodobnego nie ma prawa powstać błyszcząca polewa czy idealnie stabilny krem - wiedzą o tym wszyscy cukiernicy, którym zależy na tworzeniu wyjątkowych słodkości. Dopiero wykorzystanie specjalnej miazgi kakaowej sprawia, że deser zyskuje niesamowity aromat ziaren kakaowca, który jest wyczuwalny już od pierwszej próby. To najwyższa jakość, którą z pewnością doceni każdy, nawet najbardziej wymagający, klient.
Miazga kakaowa idealna do sztuki cukierniczej
W sklepie Cukieteria możesz korzystać z wyjątkowo szerokiego wyboru dostępnych form wysokiej jakości kakao, a także miazgi kakaowej. W zależności od zamówienia, a także Twojej twórczej wizji, produkty dostępne są w różnych formach. Jednak w przypadku każdego produktu cena jest w pełni adekwatna do jakości, co widać już od pierwszego użycia.
Indeks: PERNIGOTTI01
Marka: PERNIGOTTI
1kg KAKAO ODTŁUSZCZONE ALKALIZOWANE IL CACAO MAGRO 10-12% 12090041 Pernigotti
Włoskie Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)
Indeks: BABBI158
Marka: BABBI
1kg KAKAO SPECIAL 10-12% 20684 Babbi
Odtłuszczone kakao doskonałe do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI182
Marka: PERNIGOTTI
1kg KAKAO ALKALIZOWANE 20-22% IL CACAO AMARO 12090011 Pernigotti
Włoskie kakao o standardowej zawartości tłuszczu 20-22%
Indeks: CACAOBARRY38
Marka: CACAO BARRY
1 kg NOIR INTENSE DCP-10BLACK-89B CACAO BARRY alkalizowane kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%
Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Indeks: CALLEBAUT66
Marka: CALLEBAUT
800 g COCOA NIBS NIBS-S502-X47 CALLEBAUT 100% prażone i kruszone ziarno kakao
Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.