- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
Dodatki funcjonalne do produkcji lodów rzemieslniczych i gałkowych
W dzisiejszych czasach, na tle dużej konkurencji jedną z najważniejszych cech produktu jest wysoka jakość i jej powtarzalność, każdorazowo gdy klient wraca by dokonać zakupu. W produkcji lodów o smaku, trwałości i jakości decydują wszystkie składniki. Oprócz podstawowego składu lodów w postaci baz, past, owoców i czekolady będą spożywcze dodatki funkcjonalne, które odpowiadają za utrzymanie jakości.
Rodzaje dodatków funkcjonalnych do lodów
Wśród dodatków stosowanych do produkcji lodów znajdziemy hydrolizowane proteiny z serwatki, które mają wysoką zdolność wiania wody; żółtka pasteryzowane zapewniające bezpieczeństwo produkcji; liofilizowany jogurt w proszku, nadający jogurtowy smak lodom; mieszanki stabilizujące lody.
Znaczenie dodatków funkcjonalnych do lodów
Dodatki na etapie produkcji do lodów spełniają dwie role. Z jednej strony zapewniają bezpieczeństwo lodów do spożycia, ułatwiają ich przechowywanie oraz dodają walorów smakowych na bazie naturalnych składników.
Produkcja lodów rzemieślniczych – jakie dodatki
Jeśli planujesz produkcje lodów lub już prowadzisz lodziarnię i chcesz dopracować smaki, poprawić ich jakość u nas znajdziesz wszystkie składniki i dodatki do produkcji lodów gałkowych jak w najlepszych lodziarniach włoskich. Zapraszamy również na szkolenia z podstaw produkcji lodów. Zapewniamy wsparcie technologiczne i merytoryczną wiedzę podparta wieloletnią tradycją kręcenia najlepszych lodów.
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
1 kg MALTODESTRINE P119B COMPRITAL cukier prosty - maltodekstryna - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Indeks: COMPRITAL154(1)
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
1.3 kg ZUCCHERO D'UVA PC606 COMPRITAL naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
Indeks: BABBI159
Marka: BABBI
1 kg FIBRA PLUS 1470171 BABBI integrator do lodów na bazie błonnika roślinnego i fruktozy
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: BABBI194
Marka: BABBI
1 kg EFFEUNO 14323 BABBI integrator oparty na włóknach roślinnych - do lodów mlecznych i owocowych
Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: COMPRITAL04
Marka: COMPRITAL
1 kg INTEGRA FIBRE P152 COMPRITAL integrator do lodów na bazie błonnika roślinnego i fruktozy
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: COMPRITAL05
Marka: COMPRITAL
1 kg RINFORZA GUSTO PANNA P265 COMPRITAL koncentrat smaku śmietankowego w proszku
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Indeks: COMPRITAL37
Marka: COMPRITAL
1 kg INTEGRA LATTE P007A COMPRITAL integrator do lodów mlecznych na bazie hydrolizowanych białek serwatkowych
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
1 kg INTEGRA PANNA P011 COMPRITAL integrator do lodów mlecznych na bazie tłuszczu roślinnego i białek mleka
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Indeks: BABBI07
Marka: BABBI
3kg SCIROPPINO 16001 płynna mieszanka glukozy i fruktozy (syrop inwertowany) BABBI
Indeks: SEMPRE230(1)
Marka: SEMPRE
1 kg PROTEIN GEL izolat białek serwatkowych w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku (instant)
Wysokiej jakości izolat białek serwatkowych w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku (instant).
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
1 kg MILK & CREAM 10-12 14804 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mleko i śmietanka
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: COMPRITAL150
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
1 kg MASCARGEL GIUBILEO P408A COPRITAL mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku
Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.
Indeks: BABBI181
Marka: BABBI
1 kg CHANTILLY 60 11311 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - bita śmietana z cukrem i wanilią
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
1 kg YOPIU P400 COMPRITAL produkt w proszku o wyraźnym i trwałym smaku jogurtu naturalnego
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: BABBI05
Marka: BABBI
1 kg QUARK 50 14830 BABBI aromatyzowany twaróg w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - aromat sernika
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
1 kg MASCARPONE 40-50 14833 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mascarpone
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: BABBI215
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO CREME CREME SUPREMO 10 14855 BABBI stabilizator do lodów mlecznych do stosowania na gorąco
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Indeks: COMPRITAL248
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
1 kg TE' MATCHA GIUBILEO P485 COMPRITAL zielona herbata w proszku z cukrem trzcinowym i błonnikiem roślinnym
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: BABBI208
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO UNIVERSALE 10 14856 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Indeks: BABBI04
Marka: BABBI
1 kg YOGHITO 30 10338 BABBI liofilizowany jogurt naturalny z aromatem - do lodów i wyrobów cukierniczych
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: DAWN190
Marka: Dawn
5,5kg CORTINA emulgator do lodów z naturalnym aromatem w płynie 0.03673.114 Dawn
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
2 kg CIOCCOLATO 130 B156C COMPRITAL mieszanka w proszku na bazie kakao do produkcji lodów czekoladowych
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: BABBI170
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO CREME TOP 5 14676 BABBI stabilizator do lodów mlecznych bez aromatów do stosowania na gorąco
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu i aromatów.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
1 kg RÓŻOWA GUMA BALONOWA 110002 SEMPRE bez cukru (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE bez cukru (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
1 kg SŁONY KARMEL 110004 SEMPRE bez cukr (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
1 kg WANILIA 110005 SEMPRE bez cukru (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI205
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE YOGO PLUS 12093373 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: PERNIGOTTI280
Marka: PERNIGOTTI
3 kg MORBIDINA 12099402A PERNIGOTTI stabilizator i emulgator do lodów w postaci pasty
Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
0.5 kg CAFFE SUPREMO 12093024 PERNIGOTTI kawa rozpuszczalna w postaci granulatu
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL53
Marka: COMPRITAL
5 kg CREMOLINA IN PASTA PF032 COMPRITAL emulgator do lodów i sorbetów w postaci pasty
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
2 kg INTEGRATORE FORZAPIÙ 12091781 PERNIGOTTI zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: SOSA294
Marka: Sosa Ingredients
3kg PROSORBET 100 NATUR COLD Stabilizator do sorbetów 57001061 Sosa
Indeks: PERNIGOTTI39
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE GUSTO MASCARPONE 12093661 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego serka mascarpone
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
Indeks: SOSA292
Marka: Sosa Ingredients
3kg PROCREMA 100 COLD Stabilizator do lodów mlecznych 57001010 Sosa
Indeks: PERNIGOTTI51
Marka: PERNIGOTTI
2 kg NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA 12091531 PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania sorbetów owocowych
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE bez cukru (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.