10-11.09.2019 Draże czekoladowe, Pralinki, Nugat Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

SZKOLENIE2

Producent: SEMPRE

1 200,00 zł brutto.

1 200,00 zł za szt.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 120 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 120 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 12,00 zł.


Udostępnij: 

Draże, tak jak praliny, zawdzięczają swój smak nie tylko doskonałej czekoladzie, ale i zamkniętemu w ich środku wypełnieniu. Draże można przygotować na wiele sposobów, łącząc różne składniki i produkty, nadając im różnorodne smaki i kolory. Poznasz zastosowanie owoców liofilizowanych, orzechów i marcepanu w produkcji draży.

Zapraszamy w świat czekoladowych pralin. Oprócz podstawowych umiejętności, jakie każdy Czekoladnik musi posiadać pracując z czekoladą, poznasz techniki wylewania form do pralin, dekorowania, pracy z barwnikami na bazie masła kakaowego, komponowania ganache, prawidłowego wypełniania korpusów i zamykania form. Mocne podstawy do samodzielnej pracy!

Nugat smakołyk znany przede wszystkim we Francji, Hiszpanii i Włoszech – rodzaj deseru, składającego się z masy z syropu gotowanego z miodem, wymieszanej z siekanymi orzechami włoskimi lub migdałami oraz pianą ubitą z białek. Poznasz podstawy sporządzania syropów w różnych temperaturach, prażenia orzechów oraz zasady krojenia i przechowywania.

Prowadzący: Igor Zaritskiy
Szacunkowy czas trwania: 10.00-18.00 z przerwą na lunch

Cena szkolenia 2-dniowego: 1200zł (brutto)

Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
 

W programie znajdują się następujące receptury: 

Draże         

·         Orzech nerkowca/mango/kari

·         Popcorn/słony karmel

·         Orzech laskowy/miód

·         Jagoda/jogurt/zefir

·         Migdał/limonka/bergamotka

·         Marcepan/prażynki/dżanduja

Pralinki

·         Cappuccino/orzech włoski

·         Piwo guinness/orzech pinii

·         Wasabi/imbir/yuzu

·         Anyż/malina/różowy pieprz

Nugat

·         Nugat z orzechami

·         Nugat z kandyzowanymi owocami

Podczas szkolenia zapewniamy:

  1. Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  2. Surowce
  3. Napoje, kawa, lunch
  4. Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  5. 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

IGOR ZARITSKIY Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony! 

Mówi o sobie:
Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów

WARUNKI UCZESTWNICTA W SZKOLENIACH (WARSZTATACH)

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia

1. dokonując całościowego zakupu  za pośrednictwem strony www.cukieteria.pl

2. lub na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym do danego szkolenia dostępnym na stronie Akademii www.wapas.pl

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

AKADEMIA: tel. 881-053-043

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

10-11.09.2019 Draże czekoladowe, Pralinki, Nugat Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

10-11.09.2019 Draże czekoladowe, Pralinki, Nugat Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

Przejdź do góry