02-03.10.2019 Nowoczesne ciasta Bożonarodzeniowe Buche de Noel Monoporcje Choinki Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

SZKOLENIE2

Producent: SEMPRE

JESTEŚ ZAINTERESOWANY NOWYM TERMINEM ZADZWOŃ tel. 532403425

1 200,00 zł brutto.

1 200,00 zł za szt.

Udostępnij: 

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 120 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 120 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 12,00 zł.


Bûche de Noël – to tradycyjne ciasto w kształcie polana drewna, spożywane w czasie Świąt Bożego Narodzenia po pasterce we Francji i innych krajach.

Ciasto swoją tradycją symbolicznie nawiązuje do tradycji palenia w domostwach dużego polana w wieczór wigilijny. Popiół, który pozostawał po spaleniu polana, miał chronić dany dom od uderzeń piorunów i od sił nieczystych.

Pojawienie się ciasta w tym kształcie po raz pierwszy odnotowano w regionie Poitou-Charentes  w XIX wieku, niemniej faktycznie stało się ono powszechnie znane dopiero w wieku dwudziestym.

Tradycyjnie ciasto robi się przy użyciu kremu maślanego i ciasta biszkoptowego, które tworzą roladę

Oprócz Tradycyjnego ciasta Bûche de Noël, uczestnicy szkolenia przygotują 3 rodzaje deserów – monoporcji, w których tradycyjne smaki świąteczne, połączą się z nowczesna formą i wykonaniem.

Dopełnieniem całości będą czekoladowe choinki, będące pięknym elementem dekoracyjnym stołów.  

Prowadzący: Igor Zaritskiy 
Szacunkowy czas trwania: 10.00-18.00 z przerwą na lunch

Cena szkolenia 1-dniowego: 650zł (brutto) 

Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
 

W programie znajdują się następujące receptury: 

          Buche de Noel

·        Gruszka/migdał/słony karmel

·        Wiśnia/pistacja/ciemna czekolada

·        Mandarynka/piernik/wanilia

Monoporcje

·        Mak/pomarańcza/orzech laskowy

·        Jabłko/cynamon/orzech włoski

·        Imbir/śliwka/orzech pinii

Choinki z czekolady

Podczas szkolenia zapewniamy:

  1. Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  2. Surowce
  3. Napoje, kawa, lunch
  4. Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  5. 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

IGOR ZARITSKIY Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony! 

Mówi o sobie:
Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów

WARUNKI UCZESTWNICTA W SZKOLENIACH (WARSZTATACH)

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia

1. dokonując całościowego zakupu  za pośrednictwem strony www.cukieteria.pl

2. lub na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym do danego szkolenia dostępnym na stronie Akademii www.wapas.pl

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

AKADEMIA: tel. 881-053-043

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ART, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

02-03.10.2019 Nowoczesne ciasta Bożonarodzeniowe Buche de Noel Monoporcje Choinki Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

02-03.10.2019 Nowoczesne ciasta Bożonarodzeniowe Buche de Noel Monoporcje Choinki Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

JESTEŚ ZAINTERESOWANY NOWYM TERMINEM ZADZWOŃ tel. 532403425

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry