Autorskie Monoporcje & Praliny z Mistrzem Świata Vincentem Vallée / 2-4 czerwca 2020 r.

SZKOLENIE5

Producent: SEMPRE

2 900,00 zł brutto.

2 900,00 zł za szt.

Udostępnij: 

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 290 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 290 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 29,00 zł.


Autorskie Monoporcje & Praliny z Mistrzem Świata Vincentem Vallée

Data: 2 - 4 czerwiec 2020 r. (10:00 - 18:00)

Dołącz do wydarzenia z Vincent Vallée, który po raz pierwszy przyjeżdża do Polski na mistrzowski pokaz demonstracyjny poświęcony sztuce cukierniczej i czekolady. Podczas trzydniowego kursu Chef  Vincent wyjaśni proces twórczy i techniczny wykonywania stylu jego wykwintnych kreacji. Będziesz współuczestniczyć w odtworzeniu nagradzanych pralin i monoporcji.

Vincent Vallée podzieli się swoimi spostrzeżeniami, jak zostać odnoszącym sukcesy Mistrzem Czekolady i Cukiernictwa i zademonstruje umiejętności niezbędne do tworzenia światowej klasy czekoladek i deserów. Prezentacja  zapewni Ci dostęp do najlepszych czekolad i dostępnych składników, aby naprawdę hipnotyzować i urzekać swoim rzemiosłem!

Szczegóły kursu:

Monoporcje
1.Ghana(cytrusowa)

2.Glicyna kwiecista

3.Pomarańczowe ciasteczko ( według konkursa WCM)

4.Jagodowa góra

5.Ciasteczko według konkursa WCM

6.Tartaletka kwiat rumianku (ananas, kokos, limonka)

7.Mont-blanc

8.Paris-Brest

9.Bolero

10.Dune

11.Beza Pavlova (egzotyczna)

12.Opera

PRALINKI:

1.Pralinki według konkursa WCM

2.Pralinka ganache pistacja - cynamon

3.Pralinka ganache banan, limonka, imbir

4. Pralinka praline sezam

5.Pralinka ganache Yuzu

6.Pralinka ganache banan- rhum Saint James
7.Pralinka praline Cacahuete
8.Pralinka karmel, truskawka, mak 

BIO

Vincent Vallée wszedł do świata cukierniczego w bardzo młodym wieku, a przed 15 rokiem życia uczył się w Chef Jean-Claude David, MOF. Krótko po otrzymaniu dyplomu cukierniczego otrzymał tytuł „Najlepszego ucznia w Vendee we Francji”. Przez trzy lata pracował u mistrza czekolady Patricka Gelencsera, gdzie odkrył skrupulatną i rygorystyczną pracę, jakiej wymaga czekolada. W 2011 roku zdobył drugie miejsce w Cabosse d'Or za rzeźbę czekoladową, co zmotywowało go do wzięcia udziału w kolejnych konkursach.

Zmotywowany i wspierany przez Thierry Bamas i Pierre Mirgalet  całkowicie zainwestował w ciężką pracę, rygor i dyscyplinę. 

W 2015 roku wygrywa finał World Chocolate Masters otrzymując tytuł  World Chocolate Masters

Jego ciekawość życia pozwala mu stworzyć artystyczne dzieło pełne emocji, w którym jego kobieca postać, w połowie kocia i w połowie ludzka, jest w całkowitej symbiozie z otaczającą ją przyrodą, dzięki swoim umiejętnościom w zakresie cukiernictwa i czekolady Vincent z powodzeniem zdobył tytuł Najlepszego Czekoladowego Rzemieślnika Świata, proponując degustację osiągnięć, których równowaga smakowa w ustach jest starannie i namiętnie wypracowana, aż do idealnego balansu.

To uznanie oraz inspirujący  duch prowadzą każdego dnia do prześcigania się, pracy nad własną technicznością, odnawiania się i dokonywania nowych innowacyjnych odkryć.

Miejsce Szkolenia: WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS, ul. Wiejska 13a, Pruszków, siedziba SEMPRE GROUP,

WARUNKI UCZESTWNICTA W WYDARZENIU

Cena w przedsprzedaży : 2.900 brutto (cena promocyjna obowiązująca do 26 lutego 2020 lub do wyczerpania miejsc – obowiązuje 100% przedpłaty)

Cena regularna:  3.500 brutto

Wpłaty można dokonać za  pośrednictwem strony www.cukieteria.pl lub na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym do szkolenia dostępnym na stronie Akademii www.wapas.pl

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.


Podczas szkolenia zapewniamy:

• Miejsce na Sali szkoleniowej z dostępem równoległej prezentacji medialnej na ekranach.

• Materiały szkoleniowe, z unikatowymi recepturami wszystkich prezentowanych monoporcji i pralin.

• Napoje, kawa, lunch.

• Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii.

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
AKADEMIA: tel. 881-053-043

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Autorskie Monoporcje & Praliny z Mistrzem Świata Vincentem Vallée / 2-4 czerwca 2020 r.

Autorskie Monoporcje & Praliny z Mistrzem Świata Vincentem Vallée / 2-4 czerwca 2020 r.

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry