9-10.11.2020 Nowoczesne Ciasta Bożonarodzeniowe z Igorem Zaritskim - Szkolenie Cukiernicze

SZKOLENIE2/2

Producent: SEMPRE

8 Sztuk/-i

1 200,00 zł brutto.

1 200,00 zł za szt.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 120 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 120 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 12,00 zł.


Udostępnij: 

Zapraszamy na szkolenie łączące tradycyjne smaki i receptury z nowoczesną formą deseru w światowym cukiernictwie.

Bûche de Noël – to tradycyjne ciasto w kształcie polana drewna, spożywane w czasie Świąt Bożego Narodzenia po pasterce we Francji i innych krajach.

Ciasto swoją tradycją symbolicznie nawiązuje do tradycji palenia w domostwach dużego polana w wieczór wigilijny. Popiół, który pozostawał po spaleniu polana, miał chronić dany dom od uderzeń piorunów i od sił nieczystych.

Pojawienie się ciasta w tym kształcie po raz pierwszy odnotowano w regionie Poitou-Charentes  w XIX wieku, niemniej faktycznie stało się ono powszechnie znane dopiero w wieku dwudziestym.

Tradycyjnie ciasto robi się przy użyciu kremu maślanego i ciasta biszkoptowego, które tworzą roladę

Oprócz Tradycyjnego ciasta Bûche de Noël, uczestnicy szkolenia przygotują 3 rodzaje deserów – monoporcji, w których tradycyjne smaki świąteczne, połączą się z nowczesna formą i wykonaniem.

Dopełnieniem całości będą czekoladowe choinki, będące pięknym elementem dekoracyjnym stołów.  

Prowadzący: Igor Zaritskiy 
Szacunkowy czas trwania: 10.00-18.00 z przerwą na lunch

Cena szkolenia 2-dniowego: 1200zł (brutto) 

Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
 

W programie znajdują się następujące receptury: 

Buche de Noel:

  • Czekolada-karmel-prażynki
  • Malina-cytryna-anyż
  • Wiśnia- wanilia- ciemna czekolada
  • Gruszka-kajmak-migdal
  • Mandarynka- piernik- orzech laskowy
  • Biały mak- pomarańcza – włoski orzech
  • Śliwka – dżanduja -marcepan
  • Kokos- ananas- marakuja.

Oprócz tego zrobimy choinki z czekolady i sporo różnych dekoracji: Bombki, sanie, płatki śniegu z czekolady, bałwany.

Podczas szkolenia zapewniamy:

  1. Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  2. Surowce
  3. Napoje, kawa, lunch
  4. Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  5. Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

IGOR ZARITSKIY Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony! 

Mówi o sobie:
Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów

WARUNKI UCZESTWNICTA W SZKOLENIACH (WARSZTATACH)

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia

1. dokonując całościowego zakupu  za pośrednictwem strony www.cukieteria.pl

2. lub na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym do danego szkolenia dostępnym na stronie Akademii www.wapas.pl

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

AKADEMIA: tel. 881-053-043

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ART, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

9-10.11.2020 Nowoczesne Ciasta Bożonarodzeniowe z Igorem Zaritskim - Szkolenie Cukiernicze

9-10.11.2020 Nowoczesne Ciasta Bożonarodzeniowe z Igorem Zaritskim - Szkolenie Cukiernicze

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry