500g Barwnik do CZEKOLADY Power Flowers Yellow ŻÓŁTY CLR-19436-999 IBC

MONALISA68

Producent:

Nowy produkt

Promocja dotyczy produktów z datą do 26.12.2020

4 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

610,40 zł brutto.

-20%

763,00 zł brutto.

610,40 zł za szt.

Udostępnij: 

Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.


500g Barwnik do CZEKOLADY Power Flowers Yellow ŻÓŁTY CLR-19436-999 IBC:

Azo Free - nie zawiera związków azowych, nie wywiera szkodliwego wpływu na organizm człowieka.

Barwnik żółty (kurkumina E100) na bazie masła kakaowego (nośnik).

Idealna temperatura do pracy z czekoladą zabarwioną barwnikami Power Flowers to 40-45°C.

Ostateczny kolor czekolady zależy od rodzaju użytej czekolady (biała, mleczna, deserowa).

Składniki: tłuszcz kakaowy (60%), barwnik: kurkumina (E100).

Przechowywanie: przechowywać w czystych, suchych (wilgotność względna do 70%) pomieszczeniach,

w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed działaniem obcych zapachów i promieni słonecznych.

Temperatura składowania: 12-20°C.

Opakowanie: 500 g

Kod produktu: CLR-19436-999

Jak stworzyć kolor:

1. Wybierz preferowany kolor w aplikacji Power Flowers i umieść (kombinację) barwników tak jak wskazuje aplikacja w misce.

2. Zmierz wielokrotność 400 g białej lub mlecznej czekolady.

3. Włóż odpowiedni barwnik do miski i dodaj 1/4 stopionej czekolady.

4. Poczekaj 1-2 minuty, aż barwnik się rozpuści, dokładnie wymieszaj.

5. Dodaj pozostałe 3/4 czekolady i ponownie dokładnie wymieszaj.

6. Zatemperuj kolorową czekoladę, jeżeli jest to konieczne.

Uwagi techniczne:

Proponowane formuły kolorów oparte są na 400 g białej czekolady (W2NV, ZEPHYR),

mlecznej czekolady (665NV). Temperatura barwienia to 40-45°C.

Jeżeli kolor ma być użyty do spryskiwania powierzchni czekoladowej część czekoladynależy zastąpić masłem kakaowym (50% masła kakaowego).

Barwniki Power Flower należy stosować zgodnie z instrukcją i wzorem na opakowaniu (mieszanie kolorów).

Ostrzeżenie:

1. Ustawodawca może ograniczyć stosowanie/koncentrację pigmentów spożywczych.

W poniższej tabeli znajduje się stężenie pigmentu Power Flower. Europejskie przepisy dotyczące

maksymalnego dopuszczalnego stężenia pigmentu w produkcie końcowym można znaleźć

w ostatniej kolumnie. Informacje te mają charakter orientacyjny i nie są prawnie wiążące.

2. Ze względu na dużą koncentrację Power Flower barwnik wydaje się ciemniejszy niż produkt końcowy.

3. Niektóre kolory NON-AZO są bardziej wrażliwe na światło i temperaturę, powinny być chronione

przed działaniem tych czynników, aby zagwarantować oryginalne kolor i intensywność.

4. Używając barwników AZO, musisz podać na etykiecie produktu sentencje: 

"może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci".

5. Zgodnie z prawem barwiona czekolada nie może być zadeklarowana ani oznakowana jako czekolada,

tylko jak wyrób cukierniczy. Kolorowy produkt może być używany wyłącznie do dekoracji i/lub powlekania.

Zawartość pigmentu

Pigment

Koncentracja pigmentu

E100

60.000 mg/kg

Maksymalne dopuszczalne stężenie w produkcie końcowym do bezpośredniego spożycia, zgodnie z europejskimi przepisami dotyczącymi kolorów/barwników do stosowania w środkach spożywczych (Dyrektywa UE 1333/2008) (mg/kg)

Kategoria

Zawartość pigmentu

Wyroby cukiernicze

300 mg/kg

Dekoracje

500 mg/kg

Wyroby piekarnicze

200 mg/kg

Lody

150 mg/kg

Desery

150 mg/kg

Ograniczenie dotyczy koloru stosowanego pojedynczo lub w połączeniu z jednym lub większą liczbą kolorów E100, E102, E120, E122, E129, E131, E132, E133, E142, E151, E155, E160e, E161b.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

500g Barwnik do CZEKOLADY Power Flowers Yellow ŻÓŁTY CLR-19436-999 IBC

500g Barwnik do CZEKOLADY Power Flowers Yellow ŻÓŁTY CLR-19436-999 IBC

Promocja dotyczy produktów z datą do 26.12.2020

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry