Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

50g Barwnik i aromat MATCHA do CZEKOLADY Flawor Flower Matcha Dark Green F023182 IBC
  • 50g Barwnik i aromat MATCHA do CZEKOLADY Flawor Flower Matcha Dark Green F023182 IBC
  • 50g Barwnik i aromat MATCHA do CZEKOLADY Flawor Flower Matcha Dark Green F023182 IBC

50g Barwnik i aromat MATCHA do CZEKOLADY Flawor Flower Matcha Dark Green F023182 IBC

IBC35
71,90 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

50g Barwnik i aromat MATCHA do CZEKOLADY Flawor Flower Matcha Dark Green F023182 IBC:

Flawor Flowers Matcha Dark Green

W 100% naturalny barwnik i aromat do czekolady na bazie masła kakaowego i ekstraktu z herbaty Matcha.

Barwnik ciemna zieleń (ekstrakt Matcha) na bazie masła kakaowego (nośnik).

Idealna temperatura do pracy z czekoladą zabarwioną barwnikami Power Flowers to 40-45°C.

Ostateczny kolor czekolady zależy od rodzaju użytej czekolady (biała, mleczna, deserowa).

Zapewnia szybkie i równomierne krycie, dzięki dużemu stężeniu pigmentu (40%).

Barwniki są wstępnie krystalizowane i gotowe do użycia.

Składniki: tłuszcz kakaowy, barwnik i aromat: ekstrakt z herbaty Matcha.

Przechowywanie: przechowywać w czystych, suchych (wilgotność względna do 70%) pomieszczeniach,

w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed działaniem obcych zapachów i promieni słonecznych.

Temperatura składowania: 12-20°C.

Opakowanie: 50g

Kod produktu: F023182

Jak stworzyć kolor:

1. Wybierz preferowany kolor w aplikacji Power Flowers i umieść (kombinację) barwników tak jak wskazuje aplikacja w misce.

2. Zmierz wielokrotność 400 g białej lub mlecznej czekolady.

3. Włóż odpowiedni barwnik do miski i dodaj 1/4 stopionej czekolady.

4. Poczekaj 1-2 minuty, aż barwnik się rozpuści, dokładnie wymieszaj.

5. Dodaj pozostałe 3/4 czekolady i ponownie dokładnie wymieszaj.

6. Zatemperuj kolorową czekoladę, jeżeli jest to konieczne.

Uwagi techniczne:

Proponowane formuły kolorów oparte są na 400 g białej czekolady (W2NV, ZEPHYR),

mlecznej czekolady (665NV). Temperatura barwienia to 40-45°C.

Jeżeli kolor ma być użyty do spryskiwania powierzchni czekoladowej część czekoladynależy zastąpić masłem kakaowym (50% masła kakaowego).

Barwniki Power Flower należy stosować zgodnie z instrukcją i wzorem na opakowaniu (mieszanie kolorów).

Ostrzeżenie:

1. Ustawodawca może ograniczyć stosowanie/koncentrację pigmentów spożywczych.

W poniższej tabeli znajduje się stężenie pigmentu Power Flower. Europejskie przepisy dotyczące

maksymalnego dopuszczalnego stężenia pigmentu w produkcie końcowym można znaleźć

w ostatniej kolumnie. Informacje te mają charakter orientacyjny i nie są prawnie wiążące.

2. Ze względu na dużą koncentrację Power Flower barwnik wydaje się ciemniejszy niż produkt końcowy.

3. Niektóre kolory NON-AZO są bardziej wrażliwe na światło i temperaturę, powinny być chronione

przed działaniem tych czynników, aby zagwarantować oryginalne kolor i intensywność.

4. Używając barwników AZO, musisz podać na etykiecie produktu sentencje: 

"może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci".

5. Zgodnie z prawem barwiona czekolada nie może być zadeklarowana ani oznakowana jako czekolada,

tylko jak wyrób cukierniczy. Kolorowy produkt może być używany wyłącznie do dekoracji i/lub powlekania.

Szczegóły produktu
IBC35
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: