• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

kompletna mieszanka do sporządzania sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich
  • kompletna mieszanka do sporządzania sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich
  • kompletna mieszanka do sporządzania sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich
  • produkt pozwala na produkcję czekoladowych lodów wegańskich

1.8 kg SELEZIONE FONDENTE 14812 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

BABBI08

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
6 177,84 zł Do 56,16 zł
187,20 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów czekoladowych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą (w zależności od receptury). Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

SELEZIONE FONDENTE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych o intensywnym smaku i barwie. Wysoka zawartość czekolady pozwala uzyskać wyjątkową konsystencję sorbetów. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka może być stosowana zarówno w procesie na zimno jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się do lodów wegańskich i certyfikowanych lodów bezglutenowych. Intensywnie czekoladowe lody doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami aromatyzującymi oraz pastami do przekładania. Gotowy produkt należy przechowywać w temperaturze od (-) 9°C do (-) 11°C.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: czekolada w proszku (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (44%)), dekstroza, olej kokosowy, skrobia z tapioki, maltodekstryna, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), sól, aromaty, może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
WODA 2200 g
ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO 1800 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1699/404 kJ/kcal
Tłuszcz 9.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.8 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko 7.4 g
Sól 0.26 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 56.0 %
TŁUSZCZ 9.8 %
SUCHA MASA 97.7 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu
BABBI08
11 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.12
NAZWA HANDLOWA
SELEZIONE FONDENTE BABBI
MASA NETTO
1.8 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.8 kg (6 x 1.8 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
AROMAT
INTENSYWNY | CZEKOLADOWY | KAKAOWY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
SORBETY CZEKOLADOWE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
DOZOWANIE
1.8 kg baza + 2.2 kg woda
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 226,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL19

Marka: COMPRITAL

1.25 kg MELA VERDE CON PEZZI P247 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - zielone jabłko

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 88,50 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 226,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE