• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

baza do produkcji kremowych i stabilnych lodów mlecznych metodą tradycyjną
  • baza do produkcji kremowych i stabilnych lodów mlecznych metodą tradycyjną
  • baza do produkcji kremowych i stabilnych lodów mlecznych metodą tradycyjną

2 kg STABILVAN 100 P 12091261A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych o intensywnym zapachu śmietankowym

PERNIGOTTI05

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.

224,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne. 

BAZY 100 G - to bazy z tłuszczami roślinnymi i/lub tłuszczami mlecznymi, do których należy dodać mleko.

BAZA STABILVAN 100 P - najwyższej jakości baza do produkcji kremowych i stabilnych lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i pozwala uzyskać wyjątkowo kremowe lody o doskonałej strukturze. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na zimno lub na gorąco). Skład oparty jest na tłuszczu roślinnym oraz białka mleka z dodatkiem substancji stabilizujących i emulgujących. "Baza o intensywnym zapachu śmietankowym. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu zwiększa zdatność przechowywania produktu w pojemniku. Można ją łączyć z Forzapiu i Strutturapiu; 41% tłuszczów".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: rafinowany tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryna, kazeinian sodu (E469), substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO LUB NA ZIMNO)
MLEKO 1000 ml
CUKIER 250 g
BAZA STABILVAN 100 P 50 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2476/595 kJ/kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 36.0 g
Węglowodany 48.0 g
w tym cukry 48.0 g
Białko 7.3 g
Sól 0.17 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 30 +/- 2.0 %
TŁUSZCZ 40 +/- 2.0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 17.5 +/- 1.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 9.5 +/- 0.5 %

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK max 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE max 100 cfu/g
E. COLI nieobecne w 1 g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
GRONKOWCE nieobecne w 1 g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Produkt bezglutenowy

Półprodukt w proszku do lodów i cukiernictwa.

Przeznaczony tylko dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych.

Nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Stabilvan 100 - baza do lodów mlecznych o intensywnym smaku śmietankowym. Zawiera tłuszcze roślinne,

dzięki którym są bardzie stabilne podczas przechowywania oraz odporne na wahania temperatur.

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki: rafinowany olej roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryny, białka mleka, stabilizator: guma karobowa, guma guar,

karboksymetyloceluloza, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromat mleka, wanilina.

Kod produktu: 12091261

Opakowanie: 2kg

Karton zbiorczy: 12kg (6x2kg)

Dozowanie: 100g bazy/250g cukru/1l mleka

Producent: Pernigotti

Wyprodukowano we Włoszech.

 

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI05
8 Przedmioty

Opis

MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
100 g (baza) + 1 l (mleko) + 250 g (cukier)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
100 G BAZY MLECZNE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: