Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
BASE CIOCCOLATO VEGANA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania wegańskich sorbetów czekoladowych. Wysoka zawartość kakao pozwala uzyskać sorbety o intensywnym smaku i barwie. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Gotowa do użycia mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą - dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem mrożenia. Czekoladowe lody wegańskie można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody).
Składniki: dekstroza, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, fruktoza, czekolada w proszku (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa, cukier), błonnik roślinny, skrobia, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać śladowe ilości mleka i produktów pochodzących z mleka oraz soi; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BASE CIOCCOLATO VEGANA
1500 g
670 g
CIEPŁA WODA
2500 g
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1556/372 kJ/kcal
Tłuszcz
6.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4.1 g
Węglowodany
65.4 g
w tym cukry
60.1 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
11.1 g
Białko
7.3 g
Sól
0.4 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL230
Opis
NUMER KATALOGOWY
P374C
NAZWA HANDLOWA
BASE CIOCCOLATO VEGANA
MASA NETTO
1.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.0 kg (6 x 1.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO PRODUKCJI WEGAŃSKICH SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
SORBETY CZEKOLADOWE | LODY WEGAŃSKIE
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB DODANIE CIEPŁEJ WODY)
DOZOWANIE
1.5 kg base cioccolato vegana + 2.5 kg ciepłej wody
DOZOWANIE
670 g/l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Śmietankowa baza do sporządzania kremowych lodów mlecznych o delikatnym smaku. Mieszanka o wysokiej zawartości tłuszczów roślinnych z dodatkiem aromatu śmietankowego.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą strukturę i smarowność. Mieszanka bez dodatku emulgatorów o wysokiej zawartości błonnika roślinnego.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji delikatnych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o niskim dozowaniu.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.
Naturalna baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji) do produkcji sorbetów i deserów mrożonych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do stosowania na zimno.
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o śmietankowym smaku - do produkcji lodów mlecznych. Pozwala uzyskać delikatne lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze.
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Mieszanka bazowa do sporządzania lodów mlecznych o delikatnej strukturze i kremowej konsystencji. Możliwość stosowania w procesie ciepłym i zimnym - niskie dozowanie.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.