Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
1kg Czekolada 33% BIAŁA 776 Lubeca
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
81,90 zł / 1 kg
Aksamitna biała czekolada o delikatnym słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Biała czekolada o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Przeznaczona przede wszystkim do powlekania i oblewania wyrobów.
Opalys, to aksamitna czekolada o nieskazitelnie białej barwie. Subtelnie słodki z smak z wyczuwalnymi nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Zrównoważona biała czekolada wytwarzana na bazie tłuszczu kakaowego, mleka oraz cukru. Czekoladę można stosować w klasycznych przepisach. Idealnie sprawdza się do kremów, musów i ganache, a także lodów i sorbetów czekoladowych. Doskonale nadaje się do powlekania i formowania wyrobów, w tym pralin, trufli i batonów.
Wskazówki dotyczące parowania. Subtelna słodycz i delikatny smak białej czekolady doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców i herbaty oraz aromatem wanilii.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
Nazwa handlowa | Opalys 33% |
Numer katalogowy | 8118 |
Rodzaj | biała czekolada |
Zawartość kakao | 33% |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 3.0 kg |
Smak | subtelny, zrównoważony |
Aromat | nuty świeżego mleka i naturalnej wanilii |
Barwa | jasna, nieskazitelna, biała |
Płynność | średnia (3/5) |
Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
Zastosowanie | kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
Producent | Valrhona |
Dystrybutor | Sempre Group |
Składniki i alergeny: tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, cukier, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko, może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów oraz soi. Biała czekolada 33% (czyste masło kakaowe).
Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania białej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE | |
składnik główny | zawartość procentowa |
Tłuszcz kakaowy | 34.6 % |
Pełne mleko w proszku | 32.3 % |
Cukier | 32.3 % |
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.6 % |
Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.2 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2511 kJ/604 kcal |
Tłuszcz | 44.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 26.0 g |
Węglowodany | 44.0 g |
w tym cukry | 44.0 g |
Białko | 8.2 g |
Błonnik | 0.5 g |
Sól | 0.36 g |
Główne zastosowania nieskazitelnie białej czekolady o delikatnie słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii, to: klasyczne kremy, ganache, musy. Lody i sorbety o aksamitnej konsystencji oraz powlekanie i formowanie wyrobów czekoladowych. Aksamitna biała czekolada doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców, herbaty oraz wanilii.
ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku | lody rzemieślnicze, sorbety |
WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: VALRHONA10
Marka: VALRHONA
Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT81
Marka: CALLEBAUT
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: VALRHONA24
Marka: VALRHONA
Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.
Indeks: DECORELIEF34
Marka: Deco Relief
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych...
Indeks: FOODCOLOURS38
Marka: FOOD COLOURS
Metaliczny złoty barwnik w proszku zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!
Indeks: CALLEBAUT93
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: KSIĄŻKI15
Marka: SEMPRE
ELEGANCKIE WYDANIE KSIĄŻKI - ALBUMU - "MOJE PIERNIKI" IGA SARZYŃSKA-KOMOROWSKA - DLA MIŁOŚNIKÓW DOBREGO SMAKU I SZTUKI.