op. 3 kg Biała czekolada Opalys 33% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Biała czekolada Opalys 33% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Biała czekolada Opalys 33% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Opalys 33% Valrhona - aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka - kaletki w kolorze kości słoniowej

VALRHONA17

Aksamitna biała czekolada o delikatnym słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Biała czekolada o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Przeznaczona przede wszystkim do powlekania i oblewania wyrobów.

569,48 zł
Brutto

189,83 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE

Opis

Opalys, aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka i wanilii!

Opalys, to aksamitna czekolada o nieskazitelnie białej barwie. Subtelnie słodki z smak z wyczuwalnymi nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Zrównoważona biała czekolada wytwarzana na bazie tłuszczu kakaowego, mleka oraz cukru. Czekoladę można stosować w klasycznych przepisach. Idealnie sprawdza się do kremów, musów i ganache, a także lodów i sorbetów czekoladowych. Doskonale nadaje się do powlekania i formowania wyrobów, w tym pralin, trufli i batonów.

Wskazówki dotyczące parowania. Subtelna słodycz i delikatny smak białej czekolady doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców i herbaty oraz aromatem wanilii.

Subtelna biała czekolada Opalys od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Opalys 33%
Numer katalogowy 8118
Rodzaj biała czekolada
Zawartość kakao 33%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak subtelny, zrównoważony
Aromat nuty świeżego mleka i naturalnej wanilii
Barwa jasna, nieskazitelna, biała
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład nieskazitelnie białej czekolady Opalys:

Składniki i alergeny: tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, cukier, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko, może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów oraz soi. Biała czekolada 33% (czyste masło kakaowe).

Jak przechowywać białą czekoladę?

Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania białej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Opalys:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Tłuszcz kakaowy 34.6 %
Pełne mleko w proszku 32.3 %
Cukier 32.3 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.6 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.2 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2511 kJ/604 kcal
Tłuszcz 44.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 26.0 g
Węglowodany 44.0 g
w tym cukry 44.0 g
Białko  8.2 g
Błonnik 0.5 g
Sól 0.36 g

Możliwości zastosowania białej czekolady Opalys:

Główne zastosowania nieskazitelnie białej czekolady o delikatnie słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii, to: klasyczne kremy, ganache, musy. Lody i sorbety o aksamitnej konsystencji oraz powlekanie i formowanie wyrobów czekoladowych. Aksamitna biała czekolada doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców, herbaty oraz wanilii.

ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA17
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA57

Marka: LUBECA

1kg Czekolada 33% BIAŁA 776 Lubeca

Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.

Cena 81,90 zł

81,90 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: VALRHONA10

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Ivoire 35% Valrhona - delikatna biała czekolada z nutami wanilii - kaletki w kolorze kości słoniowej

Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.

Cena 630,00 zł

210,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE

Indeks: CALLEBAUT81

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 238,50 zł

95,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA24

Marka: VALRHONA

op. 1 kg Ivoire 35% Valrhona - delikatna biała czekolada z nutami wanilii - kaletki w kolorze kości słoniowej

Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.

Cena 116,00 zł

116,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: DECORELIEF15

Marka: Deco Relief

op. 50 g INTENSE JAUNE PRINTEMPS INT12 DECO RELIEF rozpuszczalny w wodzie barwnik spożywczy w proszku - żółty wiosenny

Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych...

Cena 100,00 zł

200,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA21

Marka: VALRHONA

op. 1 kg Jivara 40% Valrhona - mleczna czekolada o wyrazistym smaku kakao z nutami słodu - kuwertura w kaletkach

Kremowa mleczna czekolada o wyrazistym smaku z przyjemnymi nutami wanilii i słodu. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Ekwadoru i Ghany. Mleczna czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremów i ganache o wyrazistym smaku kakao.

Cena 202,00 zł

202,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE