• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

czwarty rodzaj czekolady, wyjątkowe odkrycie naturalnej czekolady o rubinowej barwie i owocowym smaku
  • czwarty rodzaj czekolady, wyjątkowe odkrycie naturalnej czekolady o rubinowej barwie i owocowym smaku
  • czekolada nie posiada dodatku barwników i aromatów jej cechy sensoryczne pochodzą prosto z ziarna kakaowego
  • czekolada nie posiada dodatku barwników i aromatów jej cechy sensoryczne pochodzą prosto z ziarna kakaowego
  • idealna do różnego rodzaju słodkich kreacji
  • idealna do różnego rodzaju słodkich kreacji
  • idealna do różnego rodzaju słodkich kreacji

10kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CHR-R35RB1-595 CALLEBAUT

CALLEBAUT28

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna w dużym opakowaniu.

920,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

RB1 - to czwarty rodzaj czekolady - jedno z największych, innowacyjnych odkryć w świecie branży. Naturalna czekolada wytworzona z ziarna kakaowego RUBY o wyjątkowej rubinowej (różowej) barwie i oryginalnym, gładkim smaku z wyczuwalną nuta owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości.

Czekolada nie posiada dodatku aromatów i barwników, wszystkie jej wyjątkowe cechy sensoryczne pochodzą prosto z ziarna kakaowego. Została stworzona z myślą o profesjonalistach, rzemieślnikach i szefach kuchni, a teraz dostępna jest dla każdego. Smak czekolady został określony jako intensywny owocowy smak ze świeżymi, kwaśnymi nutami.

Daj się zaskoczyć nowym smakiem i kolorem czekolady, która pobudza kreatywność do tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji. Czekolada charakteryzuje się idealną płynnością (3/5), która czyni ją uniwersalną w zastosowaniu. Użyta w tabliczkach i figurkach czekoladowych zaskakuje satynowym połyskiem i chrupiącą konsystencją. Czekolada sprzedawana jest w postaci niewielki kaletek o średnicy około jednego centymetra, która łatwo się upłynniają. Posiada status kuwertury czekoladowej, ponieważ zawiera więcej masła kakaowego (kuwertura czekoladowa zawiera 32-39% masła kakaowego). 

Idealnie sprawdzi się do:

  • tworzenia wyjątkowych pralin, batonów i tabliczek czekoladowych na przykład z zastosowaniem formy do czekolady RUBY

  • tworzenia figurek czekoladowych

  • kremów, musów i nadzień

  • wypieków i deserów

  • oblewania i dekorowania

  • czekolady na gorąco

  • oraz wielu innych zastosowań (uniwersalna w zastosowaniu) - płynność czekolady a jej zastosowanie

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat waniliowy; zawartość kakao minimum 47.3%;

Skład:

  • kakao: 47.3%

  • mleko: 26.4%

  • tłuszcz: 35.9% 

Profil smakowy:

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C, optymalna wilgotność względna 70%.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2356/564 kJ/kcal
Tłuszcz 35.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 21.5 g
Węglowodany 49.7 g
w tym cukry 48.6 g
Białko 9.3 g
Sól 0.26 g

Ważne informacje dotyczące pracy z czekoladą:

  • kontakt z światłem, powietrzem, wilgocią i wysokimi temperaturami może spowodować, że czekolada zmieni kolor

  • używanie czekolady rubinowej w maszynie do temperowania czekolady przez kilka dni nie wpłynie na barwę i smak czekolady

  • (zapewnij ciągły ruch czekolady żeby uniknąć separacji)

  • podczas utrzymywania czekolady rubinowej w postaci płynnej należy zachować temperaturę 40-50°C

  • czekolada rubinowa jest najlepsza w czystej formie idealnie sprawdzi się do pralin, batonów i tabliczek czekolady

  • w bardziej skomplikowanych kreacjach czekolada może tracić barwę (jest to związane z interakcją z innymi składnikami)

  • czekolada rubinowa nie nadaje się do zapiekania

  • należy zachować ostrożność podczas łączenia czekolady z nadzieniami na bazie tłuszczu oraz składnikami na bazie wody

  • czekolada podczas mieszania z płynnymi składnikami (śmietana, mleko) nieco blaknie i zyskuje lekko szare zabarwienie

  • (jest to wynik zmiany pH czekolady przez produkty mleczne)

  • wyrównanie pH (poprzez zakwaszenie środowiska) pozwala na odzyskanie pięknej barwy czekolady

  • zwracaj szczególną uwagę na warunki przechowywania czekolady rubinowej aby zachować jej wyjątkową barwę i aromat

GLAZURA Z CZEKOLADY RUBY - PRZEPIS

Składniki:

woda 270 g
cukier 250 g
syrop glukozowy 350 g
mleko skondensowane 200 g
listki żelatyny 18 g
czekolada RUBY RB1 300 g
barwnik POWER FLOWER RED 4 g
Wykonanie: podgrzej wodę z cukrem i glukozą oraz kakao (jeżeli jest w przepisie); zagotuj i zdejmij z ognia, a następnie dodaj skondensowane mleko oraz żelatynę; wylej na czekoladę i zblenduj; przelej przez sito do pojemnika i odstaw do lodówki z folią w kontakcie; używaj w temperaturze między 30-40 stopni Celsjusza na zamrożonych ciastach.

Ciekawostki o czekoladzie rubinowej:

Skąd pochodzi barwa czekolady? Do produkcji nie używa się żadnych barwników, jej barwa jest całkowicie naturalna i pochodzi z ziaren rubinowego kakaowca, które prażone w odpowiedni sposób zaczynają nabierać różowego koloru. Ziarna kakaowca pochodzą z Brazylii, Ekwadoru oraz Wybrzeża Kości Słoniowej. Dokładna receptura czekolady nadal pozostaje tajemnicą, producent pilnie strzeże przepisu na tak wyjątkowy rodzaj czekolady. Czy czekolada rubinowa jest zdrowa? Wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, dlatego w żadnym wypadku nie jest szkodliwa dla zdrowia, ponadto naturalnie występujące w czekoladzie barwniki wykazują właściwości prozdrowotne (przeciwutleniające lub inaczej antyoksydacyjne. Jest to jednak czekolada, która zawiera znaczną ilość cukru oraz tłuszcza, dlatego lepiej nie przesadzać z jej zajadaniem. Jak dokładnie smakuje czekolada rubinowa? Na pewno smak bardzo różni się od tradycyjnego smaku czekolady (białej, mlecznej czy deserowej), jej smak jest gładki (kremowy) i odpowiednio słodki z wyczuwalną świeżą kwaśną nutą oraz nutą owoców jagodowych (lub inaczej owoców leśnych), smak niekiedy określany jest jako świeży i "orzeźwiający".

Szczegóły produktu
CALLEBAUT28
4 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN RUBY CHOCOLATE RECIPE N°RB1
MASA NETTO
10 KG
OPAKOWANIE
WOREK Z TWORZYWA
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
CALLETS™
SMAK
WYCZUWALNE NUTY OWOCÓW JAGODOWYCH
BARWA
RUBINOWA | RÓŻOWA
ZASTOSOWANIE
UNIWERSALNE
KOD PRODUKTU
CHR-R35RB1-595
RODZAJ CZEKOLADY
RUBY RB1
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3|5
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
70%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: DECORELIEF13

Marka: Deco Relif

op. 50 g INTENSE NOIR INT101 DECO RELIEF rozpuszczalny w wodzie barwnik spożywczy w proszku - czarny

Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych...

Cena 144,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: