Nowy
5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut

5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut

CALLEBAUT53/1

Producent: Callebaut

Nowy produkt

Czekolada biała bez dodatku cukru.

4 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

375,00 zł brutto.

15,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 37 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 37 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 3,70 zł.


Udostępnij: 

5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut:

Biała czekolada o bogatym, kremowym smaku, karmelowych nutach i bez dodatku cukru.

Czekolada biała - kuwertura - z substancja intensywnie słodzącą - maltitolem.

BEZ DODATKU CUKRU, SŁODZONA MALTITOLEM.

Składniki: substancja intensywnie słodząca: maltitol, masło kakaowe, pełne mleko w proszku,

emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład: kakao - minimum 30,7%; masło kakaowe - 38,,3%; mleko - 21,3%;

Warunki przechowywania: rekomendowana temperatura przechowywania 12-20 stopni Celsjusza,

produkt należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach (wilgotność względna max. 70%), wolnych od obcych zapachów.

Płynność: 3/5

Pochodzenie ziarna: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.

Masa netto: 5 kg

Forma/opakowanie: blok

Do użytku profesjonalnego.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

 wartość energetyczna: 497 kcal

- cukry (mono i disacharydy): 7,8 g

- węglowodany przyswajalne: 50,4 g

- tłuszcz: 36,6 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g

- błonnik: 2,1 g

- białko: 6,8 g

- sól: 0,20 g

Opis: ciemna czekolada o mocnym, harmonijnym i wyraźnym smaku – cukier zastąpiono maltitolem.

Biała czekolada bez dodatku cukru może być używana w ten sam sposób co klasyczna biała czekolada. 

Kremowy smak z nutami karmelu i wanilii Bourbon. Smak czekolady jest bardzo zbliżony do czekolady W2.

Gotowe produkty wyprodukowane na bazie MALCHOC-W mogą być oznaczone jako "bez dodatku cukru".

Referencje: MALCHOC-W-123 Blok | 5 kg opakowanie | 5 bloków/paczka

Przydatność: 18 miesięcy

Certyfikaty: KD-Halal

Aplikacje:

Cukiernictwo: grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle.

Ciastka i desery: krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus, sosy, biszkopty i ciasta.

Wypieki piekarskie: chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).

- średnie oblewanie,

- formowanie małych i średnich pustych figurek (5-15 i 15-30 cm),

- formowanie pralin,

- mieszanie,

- szprycowanie dekoracji,

- natryskiwanie (aerograf),

- nadawanie smaku,

- oblewanie/lukier

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut

5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut

Czekolada biała bez dodatku cukru.

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry