Rozgrzewające lemoniady MONIN

ROZGRZEWAJĄCE LEMONIADY

Lemoniady kojarzą nam się zazwyczaj z latem, upałem i orzeźwieniem. 

A co powiecie na rozgrzewające wersje z dodatkiem aromatycznych smaków zimy, takich jak pieczona szarlotka, cynamon lub pikantna dynia?

 

Przygotuj lemoniadę wg podobnych porcji co letnie:

 

250 ml Claudy Lemonade

100 ml Dowolnego smaku*

    5 L wody

Smaki do wykorzystania:  szarlotka ,winter spice , falernum , cynamon , spice mango , pumpkin spice , maple spice , speculos , piernik ,sangria, mandarynka, marakuja , zielone jabłko, kwiat bzu , malina , poziomka.

Gotową lemoniadę  wg receptury  podgrzewamy w warniku lub samowarze do temperatury
max  75-80 st. C  

Podawać z plastrami  cytryny , pomarańczy, suszonego jabłka  dodatkiem goździków, anyżu lub cynamonu .

Przejdź do góry