Nowy
25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn

25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn

DAWN227

Producent: Dawn

Nowy produkt

2 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

652,50 zł brutto.

1,04 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 65 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 65 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 6,50 zł.


Udostępnij: 

25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn:

Mieszanka w proszku do stabilizowania wypieków na bazie twarogu, stabilizator do masy twarogowej w proszku.

Opis: najwyższej jakości proszkowy stabilizator do masy twarogowej, dzięki któremu sernik uzyskuje delikatną i soczystą strukturę, a owoce dodane do masy nie zapadają się;

stosowanie stabilizatora przy produkcji serników eliminuje problemy z nierówną jakością stosowanego twarogu oraz wpływa na przedłużenie trwałości wyrobów.

Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, olej roślinny (palmowy), modyfikowana skrobia kukurydziana (E1422), albumina w proszku,

aromat, syrop glukozowy (kukurydziany, pszenny), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), sól.

Opakowanie: 25 kg (worek)

Sposób przygotowania:

Przepis podstawowy:

- 300 g stabilizator do masy twarogowej,

- 500 ml wody,

- 100 g jaja (całe),

- 1000 g niskotłuszczowy twaróg,

- umieścić wszystkie składniki w misie i mieszać przez około 1 minutę do połączenia składników.

Receptura podstawowa na sernik - blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:

- 3000 g twaróg chudy mielony,

- 1200 g woda,

- 300 g żółtka jaj,

- 900 g stabilizator do masy twarogowej,

- 10 g aromat,

- 500 g białka jaj,

- 500 g cukier.

Receptura podstawowa na sernik - blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:

- 3000 g twaróg potrójnie mielony,

- 500-800 g woda,

- 300 g żółtka jaj,

- 900 g stabilizator do masy twarogowej,

- 10 g aromat,

- 500 g białka jaj,

- 500 g cukier.

Sposób przygotowania:

- białka jaj ubić razem z cukrem,

- pozostałe składniki wymieszać ze sobą i ubijać przez 4 minuty, stopniowo dodając wodę,

- połączyć obie masy,

- blachę wyłożyć roladą biszkoptową lub ciastem kruchym,

- masę nałożyć do 3/4 wysokości blachy,

- piec w 190°C przez około 90 minut.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu;

chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Kod produktu: 2.03901.506

Producent: Dawn

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

- wartość energetyczna: 1860/442 kJ/kcal

- tłuszcz: 13,0 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 7,2 g

- węglowodany: 71,0 g

- w tym cukry: 47,0 g

- białko: 9,9 g

- sól: 0,99 g

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn

25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry