• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku różnego rodzaju ciast piernikowych
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku różnego rodzaju ciast piernikowych
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierników przekładanych
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierników z bakaliami
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku klasycznego piernika
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku klasycznego piernika
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierniczków
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierniczków
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierniczków

1kg PIERNIK KASZTELAŃSKI MIESZANKA W PROSZKU do wypieku pierników

RÓŻNE293(1)

Niezbędna w każdej domowej i profesjonalnej cukierni, zwłaszcza w okresie świątecznym mieszanka do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Zapewnia zawsze doskonały smak i wyjątkowy aromat twoich ulubionych korzennych wypieków. 

16,30 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Uniwersalna mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Znacznie ułatwia pracę w kuchni i zapewnia powtarzalność wypiekanych pierników. Pozwala uzyskać aromatyczne wypieki o wilgotnej i miękkiej konsystencji. W skład mieszanki wchodzą sypkie składniki w odpowiednio dobranych proporcjach. Do mieszanki należy dodać mokre składniki w odpowiednich proporcjach i wyrobić ciasto. Mieszanka stanowi doskonałą podstawę, którą można urozmaicać stosując własne innowacje recepturowe.

Idealnie sprawdzi się do wypieku:

  • klasycznego piernika
  • pierników przekładanych
  • pierników z polewą
  • pierników z bakaliami
  • babeczek korzennych
  • babki korzennej
  • krajanki korzennej
  • pierniczków
  • domków z piernika

Składniki: mąka pszenna, cukier, maltodekstryna (E1400), skrobia pszenna, przyprawy korzenne, barwnik: karmel amoniakalny (E150c), substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego (E575), węglan sodu (E500), laktoza, kakao w proszku, sól jodowana (sól, jodan potasu), aromat.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgoci.

Wyprodukowano w Niemczech.

PRZYKLADOWE RECEPTURY Z ZASTOSOWANIEM MIESZANKI

  • RECEPTURA NA PIERNICZKI:
1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
375 g jaja
340 g masło
500 g mąka pszenna

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy na stolnicy i zagniatamy ciasto;
  • ciasto odkładamy do lodówki na około 30 minut;
  • ciasto wałkujemy na grubość około 5 mm i wycinamy ulubione kształty za pomocą foremek;
  • pieczemy w 165°C przez około 8-10 minut (do zarumienienia pierniczków).

  • RECEPTURA NA BABKĘ:
1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
450 g jaja
400 g olej roślinny
200 g woda (w temperaturze pokojowej)

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy w misce i ubijamy na średnich obrotach przez około 3-5 minut;
  • wlewamy ciasto do wybranych form (metalowych, papierowych, silikonowych) do około 3/4 wysokości;
  • pieczemy w 170-180°C przez około 45-50 minut (do suchego patyczka).

  • RECEPTURA NA PIERNIK PRZEKŁADANY:
1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
350 g jaja
300 g olej roślinny
50-100 g woda (w temperaturze pokojowej)
200 g marmolada owocowa

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy w misce i ubijamy na średnich obrotach przez około 3-5 minut;
  • wlewamy ciasto do wybranych form (metalowych, papierowych, silikonowych) do około 3/4 wysokości;
  • pieczemy w 170-180°C przez około 45-55 minut (do suchego patyczka);
  • po wystudzeniu piernik dzielimy na dwie części i przekładamy marmoladą owocową.

  • RECEPTURA NA PIERNIK Z BAKALIAMI:
1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
450 g jaja
400 g olej roślinny
50 g woda (w temperaturze pokojowej)
750 g bakalie (orzechy, migdały, owoce suszone, owoce kandyzowane)

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy w misce i ubijamy na średnich obrotach przez około 3-5 minut;
  • do masy dodajemy bakalie i delikatnie mieszamy za pomocą łopatki;
  • wlewamy ciasto do wybranych form (metalowych, papierowych, silikonowych) do około 3/4 wysokości;
  • pieczemy w 170-180°C przez około 45-55 minut (do suchego patyczka);

Szczegóły produktu
RÓŻNE293(1)

Opis

WAGA
1 kg
OPAKOWANIE
srebrny worek z zamknięciem (typu Detpak)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
25 kg
RODZAJ
produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
13.04.2022
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE291

Marka: SEMPRE

op. 1 kg SŁONY KARMEL 110004 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 190,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE327

Marka: SEMPRE

op. 1 kg POPCORN 110003 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE293

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE292

Marka: SEMPRE

op. 1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.  Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g

Cena 401,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU