Indeks: NOVACART09
Marka: NOVACART
FORMA PM 150 NOVACART 150 x 65 x h 50 mm prostokątna forma tekturowa z powłoką zabezpieczającą
Niezbędna w każdej domowej i profesjonalnej cukierni, zwłaszcza w okresie świątecznym mieszanka do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Zapewnia zawsze doskonały smak i wyjątkowy aromat twoich ulubionych korzennych wypieków.
Uniwersalna mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Znacznie ułatwia pracę w kuchni i zapewnia powtarzalność wypiekanych pierników. Pozwala uzyskać aromatyczne wypieki o wilgotnej i miękkiej konsystencji. W skład mieszanki wchodzą sypkie składniki w odpowiednio dobranych proporcjach. Do mieszanki należy dodać mokre składniki w odpowiednich proporcjach i wyrobić ciasto. Mieszanka stanowi doskonałą podstawę, którą można urozmaicać stosując własne innowacje recepturowe.
Idealnie sprawdzi się do wypieku:
Składniki: mąka pszenna, cukier, maltodekstryna (E1400), skrobia pszenna, przyprawy korzenne, barwnik: karmel amoniakalny (E150c), substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego (E575), węglan sodu (E500), laktoza, kakao w proszku, sól jodowana (sól, jodan potasu), aromat.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgoci.
Wyprodukowano w Niemczech.
PRZYKLADOWE RECEPTURY Z ZASTOSOWANIEM MIESZANKI
1 kg | mieszanka w proszku piernik kasztelański |
375 g | jaja |
340 g | masło |
500 g | mąka pszenna |
Wykonanie:
1 kg | mieszanka w proszku piernik kasztelański |
450 g | jaja |
400 g | olej roślinny |
200 g | woda (w temperaturze pokojowej) |
Wykonanie:
1 kg | mieszanka w proszku piernik kasztelański |
350 g | jaja |
300 g | olej roślinny |
50-100 g | woda (w temperaturze pokojowej) |
200 g | marmolada owocowa |
Wykonanie:
1 kg | mieszanka w proszku piernik kasztelański |
450 g | jaja |
400 g | olej roślinny |
50 g | woda (w temperaturze pokojowej) |
750 g | bakalie (orzechy, migdały, owoce suszone, owoce kandyzowane) |
Wykonanie:
Indeks: NOVACART09
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART126
Marka: NOVACART
Indeks: BIRKMANN112
Marka: BIRKMANN
Piękna foremeczka 7,5 cm do wykrawania pierniczków i ciasteczek swiątecznych w kształcie choinki z bombkami.
Indeks: BIRKMANN63
Marka: BIRKMANN
Czas oczekiwania na zamówienie to 3-5 dni roboczych.
Indeks: NOVACART10
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART44
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART176
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART177
Marka: PapilArt
Indeks: CALLEBAUT16
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: BABBI158
Marka: BABBI
Odtłuszczone kakao doskonałe do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: TESCOMA156
Marka: TESCOMA
4 wzory wykrawaczy ze stempelkami na boże narodzenie do pierniczków. Idelane i bezpieczne dla dzieci.
Indeks: EMIX11
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DAWN209
Marka: Dawn
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: EMIX04(1)
Marka: EMIX
Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.
Indeks: COMPRITAL150
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.
Indeks: BABBI180
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
Indeks: DAWN214
Marka: Dawn
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: MIXEX04
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: SEMPRE327
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DAWN148
Marka: Dawn
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI181
Marka: BABBI
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: ZEELANDIA03
Marka: ZEELANDIA
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Indeks: MIXEX03
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.