
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Kto powiedział, ze gofry muszą być słodkie... Mieszanka bazowa do wypieku wytrawnych gofrów bąbelkowych pozwala na tworzenie nietuzinkowych potraw. Odmienione oblicze gofrów, które spełniają rolę pełnowartościowego posiłku (idealnie sprawdzą się na śniadanie czy lunch).
Mieszanka bazowa do przygotowywania wytrawnych gofrów bąbelkowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz restauracjach. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych przeznaczonych do wypieku gofrów bąbelkowych.
Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym aromatem oraz wyważonym smakiem. Gofry świeżo po wypieczeniu można w łatwy sposób zawijać - bez efektu łamania czy pękania. Doskonale sprawdzą się do przygotowywania nietuzinkowych potraw (np. śniadania czy lunchu). Będą stanowiły doskonałą alternatywę dla klasycznych kanapek oraz bazę do sałatek. Ich wykorzystanie w potrawach zależy tylko od kreatywności kucharza.
Zalety stosowania mieszanki do gofrów:
łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)
zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto
usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta
powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów
uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku
długi termin przydatności do spożycia
stabilność podczas przechowywania
Składniki: mąka pszenna, serwatka w proszku (z mleka), maltodekstryna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglany sodu (E500), skrobia pszenna, cukier, sól; produkt może zawierać soję.
Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.
RECEPTURA | |
1000 g | WODA |
250 g | OLEJ ROSLINNY |
1000 g | MIESZANKA BAZOWA |
Sposób przygotowania:
do naczynia wlać 1000 g wody (w temperaturze pokojowej)
dodać 200 g oleju roślinnego (bardzo dobrze sprawdzi się olej rzepakowy oraz słonecznikowy)
wymieszać mokre składniki i miksując na wolnych obrotach
stopniowo (porcjami) dodawać mieszankę bazową do gofrów w proszku (1000 g)
po dodaniu całości mieszanki w proszku włącz średnie obroty miksera i dokładnie wymieszaj
(do uzyskania jednolitej konsystencji)
gofry przygotowuje się w specjalnym urządzeniu (gofrownicy) nagrzanej do temperatury 180°C
czas przygotowania gofrów to około 2-3 minuty
przed wylaniem ciasta gofrownicę należy nagrzać do odpowiedniej temperatury
oraz zabezpieczyć powierzchnię płyty grzewczej cienką warstwą tłuszczu (aby zapobiec przywieraniu ciasta)
do zabezpieczania powierzchni gofrownicy doskonale sprawdzi się tłuszcz w sprayu
można również nakładać cienką warstwę tłuszczu za pomocą pędzelka
po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)
w celu uzyskania rożków gofry należy zwinąć tuż po upieczeniu!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1498/353 kJ/kcal |
Tłuszcz | 2.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
Węglowodany | 73.0 g |
w tym cukry | 9.9 g |
Białko | 9.1 g |
Sól | 0.91 g |
Indeks: DAWN209
Marka: Dawn
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DAWN228
Marka: Dawn
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: EMIX05
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.
Indeks: MIXEX04
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: DAWN231
Marka: Dawn
Indeks: EMIX09
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: DAWN148
Marka: Dawn
Indeks: EMIX10
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: DAWN214
Marka: Dawn
Indeks: DAWN14
Marka: Dawn
Indeks: DAWN210
Marka: Dawn
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: MIXEX03
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: RÓŻNE293/3
Marka: SEMPRE
Niezbędna w każdej domowej i profesjonalnej cukierni, zwłaszcza w okresie świątecznym mieszanka do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Zapewnia zawsze doskonały smak i wyjątkowy aromat twoich ulubionych korzennych wypieków.
Indeks: DAWN238
Marka: Dawn
Indeks: EMIX04(1)
Marka: EMIX
Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.
Kto powiedział, ze gofry muszą być słodkie... Mieszanka bazowa do wypieku wytrawnych gofrów bąbelkowych pozwala na tworzenie nietuzinkowych potraw. Odmienione oblicze gofrów, które spełniają rolę pełnowartościowego posiłku (idealnie sprawdzą się na śniadanie czy lunch).