Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania wytrawnych gofrów bąbelkowych
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania wytrawnych gofrów bąbelkowych
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w profesjonalnym zastosowaniu
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków i tworzyć nietuzinkowe potrawy
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków i tworzyć nietuzinkowe potrawy

5 kg GOFRY BĄBELKOWE WYTRAWNE EMIX mieszanka bazowa w proszku do wytrawnych gofrów bąbelkowych

EMIX07

Kto powiedział, ze gofry muszą być słodkie... Mieszanka bazowa do wypieku wytrawnych gofrów bąbelkowych pozwala na tworzenie nietuzinkowych potraw. Odmienione oblicze gofrów, które spełniają rolę pełnowartościowego posiłku (idealnie sprawdzą się na śniadanie czy lunch).

46,90 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Mieszanka bazowa do przygotowywania wytrawnych gofrów bąbelkowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz restauracjach. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych przeznaczonych do wypieku gofrów bąbelkowych.

Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym aromatem oraz wyważonym smakiem. Gofry świeżo po wypieczeniu można w łatwy sposób zawijać - bez efektu łamania czy pękania. Doskonale sprawdzą się do przygotowywania nietuzinkowych potraw (np. śniadania czy lunchu). Będą stanowiły doskonałą alternatywę dla klasycznych kanapek oraz bazę do sałatek. Ich wykorzystanie w potrawach zależy tylko od kreatywności kucharza.

Zalety stosowania mieszanki do gofrów:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów

  • uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, serwatka w proszku (z mleka), maltodekstryna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglany sodu (E500), skrobia pszenna, cukier, sól; produkt może zawierać soję.

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
250 g OLEJ ROSLINNY
1000 g MIESZANKA BAZOWA

Sposób przygotowania:

  • do naczynia wlać 1000 g wody (w temperaturze pokojowej)

  • dodać 200 g oleju roślinnego (bardzo dobrze sprawdzi się olej rzepakowy oraz słonecznikowy)

  • wymieszać mokre składniki i miksując na wolnych obrotach

  • stopniowo (porcjami) dodawać mieszankę bazową do gofrów w proszku (1000 g)

  • po dodaniu całości mieszanki w proszku włącz średnie obroty miksera i dokładnie wymieszaj

  • (do uzyskania jednolitej konsystencji)

  • gofry przygotowuje się w specjalnym urządzeniu (gofrownicy) nagrzanej do temperatury 180°C

  • czas przygotowania gofrów to około 2-3 minuty

  • przed wylaniem ciasta gofrownicę należy nagrzać do odpowiedniej temperatury

  • oraz zabezpieczyć powierzchnię płyty grzewczej cienką warstwą tłuszczu (aby zapobiec przywieraniu ciasta)

  • do zabezpieczania powierzchni gofrownicy doskonale sprawdzi się tłuszcz w sprayu

  • można również nakładać cienką warstwę tłuszczu za pomocą pędzelka

  • po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)

  • w celu uzyskania rożków gofry należy zwinąć tuż po upieczeniu!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1498/353 kJ/kcal
Tłuszcz 2.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.7 g
Węglowodany 73.0 g
w tym cukry 9.9 g
Białko  9.1 g
Sól 0.91 g

Szczegóły produktu
EMIX07

Opis

NAZWA HANDLOWA
WYTRAWNE GOFRY BĄBELKOWE W PROSZKU
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK PAPIEROWY | FOLIA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO WYTRAWNYCH GOFRÓW BĄBELKOWYCH
DOZOWANIE
1000 g mieszanki + 1000 g wody + 250 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: