3kg Czekolada BIAŁA w kaletkach OPALYS 33% V6600 Valrhona

VALRHONA17

Producent: VALRHONA

Nowy produkt

Najwyższej jakości biała czekolada 33%.

Towar na zamówienie czas realizacji 3-5 dni

319,00 zł brutto.

319,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 31 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 31 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 3,10 zł.


Udostępnij: 

3kg Czekolada BIAŁA w kaletkach OPALYS 33% V6600 Valrhona:

Mleczna i delikatna biała czekolada o czystym, jasnym kolorze i aksamitnej konsystencji ma unikalny profil smakowy

z delikatnie słodkim smakiem ujawniającym harmonijne aromaty świeżego mleka i naturalnej wanilii. 

Valrhona jest  partnerem najwyższej klasy hoteli, cukierni i czekoladziarni dostarczając kuwertury oraz inne artykuły profesjonalistom. 

Są to produkty ekskluzywne, czego  potwierdzeniem jest fakt, używania ich przez szefów kuchni w restauracjach,

które otrzymały 3 gwiazdki w klasyfikacji Guide Michelin (najwyższe wyróżnienie przyznawane w branży restauracyjnej oraz hotelarskiej). 

Opis: Biała czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci niedużych pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.

Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. 

Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

Czekolada posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), 

co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy. 

Skład: 

- kakao: 33%

- mleko: 32,0%

- tłuszcz: 44,0%

Płynność: 4/5

Opakowanie: 3 kg

Kod produktu: V6600

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Zastosowanie:

- pasty czekoladowe, ganache, trufle

- glazury

- musy, sosy

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

3kg Czekolada BIAŁA w kaletkach OPALYS 33% V6600 Valrhona

3kg Czekolada BIAŁA w kaletkach OPALYS 33% V6600 Valrhona

Najwyższej jakości biała czekolada 33%.

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry