• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

2,5kg Czekolada BIAŁA Organiczna BIO PERU 38% 779 Lubeca
  • 2,5kg Czekolada BIAŁA Organiczna BIO PERU 38% 779 Lubeca
  • 2,5kg Czekolada BIAŁA Organiczna BIO PERU 38% 779 Lubeca

2,5kg Czekolada 38% BIAŁA Organiczna BIO PERU 779 Lubeca

LUBECA81
232,20 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

2,5kg Czekolada BIAŁA Organiczna BIO PERU 38% 779 Lubeca:

Niemiecka czekolada bardzo wysokiej jakości o intensywnym mleczno - kremowym smaku z delikatną nutą wanilii.

Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie.

Czekolada organiczna, kuwertura pochodząca z upraw pod ścisłym nadzorem z plantacji BIO w Peru.

Wyróżnia się znakomicie zbilansowanym smakiem, ma doskonałą płynność dzięki wysokiej zawartości masła kakaowego. 

Doskonała do wylepiania form i pralin formowanych. Polecana szczególnie dla osób ceniących zdrową żywność.

Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. 

Czekolada Lubeca posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), 

co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu. 

Smak: intensywny mleczno-kremowy.

Kod produktu: 779 104

Składniki: cukier trzcinowy, masło kakaowe, pełne mleko w proszku.

Zawartość kakao minimum 38% z certyfikowanych upraw ekologicznych. DE OKO-001 

Skład: 

- kakao (masło kakaowe): 38,0%

- mleko: 19,0%

- tłuszcz: 43,5%

Płynność: 4/5

Opakowanie: 2,5 kg

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Zastosowanie:

- pasty czekoladowe, ganache, trufle

- glazury

- musy, sosy

Wyprodukowano w Niemczech.

POBIERZ NASZE E-booki:

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

 

Szczegóły produktu
LUBECA81
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: FOODCOLOURS90

Marka: FOOD COLOURS

op. 20 g BIAŁY BARWNIK W PROSZKU WS-P-230 FOOD COLOURS - do barwienia czekoladowych dekoracji - zawiera E171

Biały barwnik w proszku zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych wykonywanych z czekolady - mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!

Cena 27,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: