10 kg SICAO 55% Czekolada ciemna deserowa Callebaut

BARRYCALLEBAUT09

Nowy produkt

320,00 zł brutto.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 32 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 32 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 3,20 zł.


Udostępnij: 

10 kg SICAO CZEKOLADA DESEROWA 55% produkowana pod marką Callebaut. Idealnie nadaje się do wyrobów czekoladowych, picia i fontann.

CHD-Q811PL-575-Call

Czekoladę można stosować również:

Czekolada dedykowana głównie dla profesjonalistów ze względu na ilość, znajduje zastosowanie przy produkcji wyrobów czekoladowych. Charakteryzuje się dużymi kaletkami o średnicy ok.4cm.

  • do fontann czekoladowych ( w przypadku urzadzeń domowych wymaga upłynnienia olejem lub masłem kakowym w proporcji ok.5 do 10% do ilości czekolady ) co nie wpływa na zmianę smaku.
  • do sporządzania pitnej czekolady na bazie mleka lub wody
  • do polew
  • do dekoracji pierniczków
  • do nadzień
  • do fondue

 Czekolada posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu. 

Masa kakaowa: minimum 55% +/- 1,5%

Skład: miazga kakaowa,cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku; serwatka w proszku , tłuszcz mleczny; emulgator E322 (lecytyna sojowa), aromat: wanilia, emulgator: E476.

Data przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.

Opakowanie: worek 10 kg

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

10 kg SICAO 55% Czekolada ciemna deserowa Callebaut

10 kg SICAO 55% Czekolada ciemna deserowa Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry