10 kg SICAO 55% Czekolada ciemna deserowa Callebaut

BARRYCALLEBAUT09

Nowy produkt

8 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

320,00 zł brutto.

320,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 32 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 32 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 3,20 zł.


Udostępnij: 

10 kg SICAO CZEKOLADA DESEROWA 55% produkowana pod marką Callebaut. Idealnie nadaje się do wyrobów czekoladowych, picia i fontann.

CHD-Q811PL-575-Call

Czekoladę można stosować również:

Czekolada dedykowana głównie dla profesjonalistów ze względu na ilość, znajduje zastosowanie przy produkcji wyrobów czekoladowych. Charakteryzuje się dużymi kaletkami o średnicy ok.4cm.

  • do fontann czekoladowych ( w przypadku urzadzeń domowych wymaga upłynnienia olejem lub masłem kakowym w proporcji ok.5 do 10% do ilości czekolady ) co nie wpływa na zmianę smaku.
  • do sporządzania pitnej czekolady na bazie mleka lub wody
  • do polew
  • do dekoracji pierniczków
  • do nadzień
  • do fondue

 Czekolada posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu. 

Masa kakaowa: minimum 55% +/- 1,5%

Skład: miazga kakaowa,cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku; serwatka w proszku , tłuszcz mleczny; emulgator E322 (lecytyna sojowa), aromat: wanilia, emulgator: E476.

Data przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.

Opakowanie: worek 10 kg

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

10 kg SICAO 55% Czekolada ciemna deserowa Callebaut

10 kg SICAO 55% Czekolada ciemna deserowa Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry