• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

single origin collection chocolate madagascar
  • single origin collection chocolate madagascar
  • czekolada produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

1 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGACAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

CALLEBAUT94

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

108,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SINGLE ORIGIN MADAGASCAR - to czekolada wykonana z najwyższej jakości kakao pochodzącego z Madagaskaru (wielkiej czerwonej wyspy) - prawdziwej skarbnicy najniezwyklejszych aromatów i składników. Uprawiane na Madagaskarze kakaowce mają ziarna o bardzo intensywnym, pełnym, słodkim smaku oraz umiarkowanej goryczy. Całości dopełniają umiarkowane kwaskowe i owocowe nuty (malin, owoców cytrusowych, dojrzałych żółtych owoców - moreli i ananasa). Z czekoladą przygotujesz doskonałe batony i tabliczki czekolady, a także różnego rodzaju wyroby formowane. Profil smakowy czekolady zachęca do tworzenia połączeń z różnorodnymi składnikami (miód, ciastka korzenne, kawa, herbata, oliwa z oliwek). Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Madagaskaru, głównie odmiana Forastero, z Criollo i Trinitario - dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. MADAGASCAR to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 67.4% i statusie kuwertury.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Madagaskaru, głównie odmiana Forastero, z Criollo i Trinitario), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (67.4% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
67.4% - 39.5%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2296/549 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 33.0 g
w tym cukry 30.0 g
Białko  7.9 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°811:

 

KREM BAWARSKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY

MUS CZEKOLADOWY

SOS CZEKOLADOWY

GANACHE Z HERBATĄ JAŚMINOWĄ

SINGLE ORIGINE CALLEBAUT (6).png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT94
9 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-Q67MAD-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN MADAGASCAR
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY SMAK KAKAO | NUTY MALIN, MORELI I ANANASA
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
MADAGASCAR | ODMIANA FORASTERO, TRINITARIO, CRIOLLO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
67.4 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.5 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: