1kg ECUADOR 70,4% Callebaut czekolada deserowa

BARRYCALLEBAUT59

Nowy produkt

69,00 zł brutto.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 6 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 6 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,60 zł.


Udostępnij: 

1 kg ECUADOR 70,4% Callebaut czekolada deserowa 

Ciemna czekolada z mocnym aromatem, dającym odczuć arcydzięgiel i lukrecję, a przy tym bardzo ostra w smaku. Pierwszy posmak daje wrażenie warzywnego i bogatego w przyprawy aromatu, z późniejszym ponownym wyczuciem arcydzięgla i lukrecji. Następnie dominuje łagodny i słodki smak banana, przełamany nutą świeżości.

Ekwador zawdzięcza swoja nazwę położeniu oraz sławy płynącej z legend Inków. Zachwyca dzikością Andów, pięknem wybrzeża, kaprysami wulkanów oraz płodnością amazońskiej dżungli. Największe ekwadorskie plantacje kakao znajdują się w przybrzeżnych i centralnych prowincjach Guayas, Manabi oraz Los Rios. Jest tu uprawianych kilka ekskluzywnych gatunków kakao.


Skład:
 cukier; 100% tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku; miazga kakaowa Madagaskar; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia.
Min. kakao 70,4 %
Waga opakowania: 1 kg
- Produkt Koszerny
Zalety naszych opakowań:

  • worek stojący z dnem typu doypack  
  • przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH 
  • strunowe zamknięcie zip + dodatkowe zgrzanie solidnie zabezpiecza czekoladę
  • gwarancja długiej świeżości po otwarciu oraz braku dostępu do światła (dostęp do światła powoduje utlenianie się czekolady)
  • Naklejka informująca o składzie czekolady oraz terminie przydatności do spożycia

Skład: miazga kakaowa Ecuadorcukier, 100% tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia. Może zawierać śladowe ilości mleka

Min. kakao 70,4 %
Waga opakowania: 1 kg
- Produkt Koszerny

Przykładowa receptura:

ECUADOR HOT CHOC  (na 20 osób)(Autor: Lieven Lootens, Restaurant 't Aards Paradijs – Ambasador Callebaut, Belgia)

CIEPŁY MUS CZEKOLADOWY

Składniki

Przygotowanie

300 g białek jaj 
400 g gorzkiej czekolady Callebaut Origine Ecuador 
200 g śmietany

Zagotować śmietanę i polać nią czekoladę. Dodać białka i wymieszać. Przelać do syfonu i włożyć 2 naboje. Utrzymywać ciepłotę syfonu w kąpieli wodnej.

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

1kg ECUADOR 70,4% Callebaut czekolada deserowa

1kg ECUADOR 70,4% Callebaut czekolada deserowa

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry