1 kg Master Martini 46% - Deserowa czekolada

MASTERMARTINI30(1)

Nowy produkt

 Deserowa czekolada Master Martini 46%

Tego produktu nie ma już w magazynie

25,00 zł brutto.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


Udostępnij: 

Czekolada Master Martini 46% - deserowa w opakowaniu 1 kg 

Włoska czekolada o łagodnym słodko-gorzkim smaku. Produkowana w postaci małych dropsików co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie w fontannie. Czekolada w 100% oryginalna konfekcjonowana z większych opakowań zbiorczych.

Czekolada idealnie nadaje się do fontanny czekoladowej i fondu oraz do sporządzania nadzień, musów, deserów na bazie czekolady   Po połączeniu z mlekiem powstaje i wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

Stosując czekoladę do fontanny może wymagać  upłynnienia olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%, 
co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie. Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.

Skład: cukier, pasta kakaowa, masło kakaowe, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (E322 lecytyna sojowa), naturalny aromat wanilii. Może zawierać śladowe ilości  mleka.

Masa kakaowa minimum 46%.

Zawartość masła kakaowego 26/28%

Wartości odżywcze na 100g

kcal

2114/506

Tłuszcz/w tym nasycone kwasy tłuszczowe

27g/17g

Węglowodany

57,0g

Cukry

53,0g

Proteiny białko

  5,0g

Sól

0,12g

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

1 kg Master Martini 46% - Deserowa czekolada

1 kg Master Martini 46% - Deserowa czekolada

 Deserowa czekolada Master Martini 46%

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry