1kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Origine VENEZUELA 72% CHD-P72VEN-E1-U68 Cacao Barry

BARRYCALLEBAUT141/1

Producent: Cacao Barry

Nowy produkt

Tego produktu nie ma już w magazynie

81,00 zł brutto.

81,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 8 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 8 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,80 zł.


Udostępnij: 

1kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Origine VENEZUELA 72% CHD-P72VEN-E1-U68 Cacao Barry:

Opis: czekolada ciemna/deserowa o statusie kuwertury i bardzo wysokiej płynności;

wytwarzana jest z ziarna kakaowego pochodzącego z Wenezueli;

uprawiane w Wenezueli ziarno kakaowe ma bardzo intensywny, zrównoważony smak;

smak czekolady uzupełniają intensywne nuty drzewne.

Zawartość kakao minimum 72%

Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna z Wenezueli, głownie Trinitario oraz Crillo

Składniki: miazga kakaowa (Wenezuela), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy

(może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 72%

- mleko: 0%

- tłuszcz: 42%

Płynność: 5/5

Opakowanie: 1 kg

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny, fontanny czekoladowe, fondue, gorąca czekolada

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

 

Kod produktu: CHD-P72VEN-E1-U68

 

Wskazówki dotyczące parowania: pieprz, różowy grejpfrut, bergamotka, śliwka, karmel, orzechy pekan, orzechy laskowe, chleb zbożowy

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 566/2368 kcal/kJ

tłuszcz: 43,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26,0 g

węglowodany: 29,0 g

 - w tym cukry: 25,0 g

białko: 8,2 g

sól: 0,02 g

 

POBIERZ NASZE E-booki:

 

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

1kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Origine VENEZUELA 72% CHD-P72VEN-E1-U68 Cacao Barry

1kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Origine VENEZUELA 72% CHD-P72VEN-E1-U68 Cacao Barry

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry