
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Prawdziwy smak czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku! Grubo mielona prawdziwa belgijska czekolada o zawartości kakao minimum 50,1%. Doskonała baza do przygotowywania gorącej czekolady oraz różnego rodzaju napojów mrożonych.
GROUND DARK CHOCOLATE to grubo mielona - prawdziwa - belgijska ciemna czekolada o zawartości kakao minimum 50,1% (taka zawartość kakao zapewnia intensywny smak czekolady a zarazem przyjemne odczucie słodyczy). Została stworzona z myślą o szybkim i prostym przygotowaniu czekolady do picia oraz różnego rodzaju napojów czekoladowych (zarówno na gorąco jak i na zimno). Proszek czekoladowy doskonale rozpuszcza się w gorącym mleku oraz napojach roślinnych, także pozwoli na tworzenie wegańskich czekoladowych kreacji.
Stosowanie czekolady w proszku do przygotowywania słodkich i aromatycznych napojów czekoladowych w lokalach gastronomicznych gwarantuje jednakową jakość i powtarzalność produktów. Dodatkowo pozwala na skrócenie czasu przygotowania, a tym samym zapewnia szybkość obsługi.
Czekolada w proszku doskonale sprawdzi się do przygotowywania gorącej oraz mrożonej czekolady (z dodatkiem kruszonego lodu), a także różnego rodzaju drinków czy koktajli. Do napojów można stosować różnego rodzaju dodatki smakowe oraz dekoracyjne (idealnymi dodatkami będą między innymi, espresso, alkohole deserowe, syropy smakowe, bita śmietana, kolorowe pianki cukrowe oraz różnego rodzaju posypki czekoladowe). Proszek czekoladowy można stosować również jako dodatek do wypieków i deserów.
Składniki: cukier, miazga kakaowa, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu; może zawierać mleko.
Dozowanie:
czekolada o średniej intensywności smaku: 38 g (1,5 miarki) + 200 ml (mleka, napoju roślinnego o temperaturze 72°C)
czekolada o bardzo intensywnym smaku: 50 g (2 miarki) + 200 ml (mleka napoju roślinnego o temperaturze 72°C)
Sposób przygotowania:
mieloną czekoladę należy zalać gorącym mlekiem (72°C) i dokładnie wymieszać
mieloną czekoladę zalać zimnym mlekiem i spienić (72°C) przy użyciu steamera
czekolada na zimno - gorącą czekoladę należy wlać do szklanki wypełnionej kostkami lodu
(gorącą czekoladę można wtedy przyrządzić gęstszą od tej podawanej na ciepło)
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g PRODUKTU: |
|
Wartość energetyczna: |
2045/489 kJ/kcal |
Tłuszcz: |
26.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
16.0 g |
Węglowodany: |
51.0 g |
w tym cukry: |
48.0 g |
Białko: |
6.8 g |
Sól: |
0.01 g |
CIEKAWE PRZEPISY Z WYKORZYSTANIEM GROUND DARK CHOCOLETE CALLEBAUT:
Indeks: CALLEBAUT12
Marka: CALLEBAUT
Indeks: VALRHONA30
Marka: VALRHONA
Indeks: LUBECA45
Marka: LUBECA
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Indeks: CACAOBARRY10
Marka: CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: VANHOUTEN08
Marka: VAN HOUTEN
Dwuskładnikowa baza z serii Single Origin do przyrządzania napojów czekoladowych. Zawiera wyłącznie proszek kakaowy pochodzący z ziaren kakaowych z Kamerunu. Doskonała do przygotowywania aromatycznych napojów o intensywnym czekoladowym smaku z wyczuwalną nutą orzechów i karmelu.
Indeks: MASTERMARTINI58
Marka: Master Martini
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
Indeks: VANHOUTEN07
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy i aksamitny smak białej czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym smaku białej czekolady.
Indeks: MASTERMARTINI02
Marka: Master Martini
Wyjątkowo uniwersalny produkt o wszechstronnym zastosowaniu - czekolada w płynie - która doskonale sprawdzi się nie tylko jako baza do gorących i mrożonych napojów. Czekolada do picia o kremowej i gęstej konsystencji oraz intensywnie czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą.
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: VANHOUTEN05
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy i aksamitny smak czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym, głębokim smaku czekolady.
Indeks: VANHOUTEN09
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy smak czekolady rubinowej w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka (z wysoką zawartością kakao) do przygotowywania aromatycznego napoju o wyjątkowym smaku czekolady z owocową nutą.
Indeks: VANHOUTEN01
Marka: VAN HOUTEN
Wyjątkowo uniwersalny produkt o wszechstronnym zastosowaniu - czekolada w płynie - która doskonale sprawdzi się nie tylko jako baza do gorących i mrożonych napojów. Czekolada do picia o kremowej konsystencji oraz intensywnie czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą i nutą mleczną.
Prawdziwy smak czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku! Grubo mielona prawdziwa belgijska czekolada o zawartości kakao minimum 50,1%. Doskonała baza do przygotowywania gorącej czekolady oraz różnego rodzaju napojów mrożonych.