Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

dwuskładnikowa baza w proszku do przyrządzania gorącej czekolady
  • dwuskładnikowa baza w proszku do przyrządzania gorącej czekolady
  • dwuskładnikowa baza w proszku do przyrządzania gorącej czekolady

750 g SINGLE ORIGIN CAMEROON CHOCOLATE DRINK 33% COCOA VM-54619-V99 VAN HOUTEN czekolada w proszku - baza do napojów

VANHOUTEN08

Dwuskładnikowa baza z serii Single Origin do przyrządzania napojów czekoladowych. Zawiera wyłącznie proszek kakaowy pochodzący z ziaren kakaowych z Kamerunu. Doskonała do przygotowywania aromatycznych napojów o intensywnym czekoladowym smaku z wyczuwalną nutą orzechów i karmelu.

52,50 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Dwuskładnikowa baza w proszku o zawartości 33% proszku kakaowego pochodzącego z Kamerunu z dodatkiem cukru - do przygotowywania napojów czekoladowych (Single Origin). Napój charakteryzuje się intensywnym czekoladowym smakiem z wyczuwalnymi nutami orzechów i karmelu oraz kremową, przyjemną konsystencją. Mieszanka w proszku przeznaczona jest do przyrządzania napojów na gorąco oraz mrożonych. Produkt posiada certyfikat Cocoa Horizons.

Stosowanie czekolady w proszku do przygotowywania słodkich i aromatycznych napojów czekoladowych w lokalach gastronomicznych gwarantuje jednakową jakość i powtarzalność produktów. Dodatkowo pozwala na skrócenie czasu przygotowania, a tym samym zapewnia szybkość obsługi.

Czekolada w proszku doskonale sprawdzi się do przygotowywania gorącej oraz mrożonej czekolady (z dodatkiem kruszonego lodu), a także różnego rodzaju drinków czy koktajli.  Do napojów można stosować różnego rodzaju dodatki smakowe oraz dekoracyjne (idealnymi dodatkami będą między innymi, espresso, alkohole deserowe, syropy smakowebita śmietanakolorowe pianki cukrowe oraz różnego rodzaju posypki czekoladowe). Bazę można stosować również jako dodatek do wypieków i deserów.

Składniki: cukier, proszek kakaowy z Kamerunu (33%); może zawierać śladowe ilości mleka.

Dozowanie:

  • 20-24 g mieszanki w proszku + 150 ml mleka (o temperaturze 70°C)

  • 20-24 g mieszanki w proszku + 30 ml wody + 120 ml mleka (płyny o temperaturze 70°C)

  • jedno opakowanie pozwala na przygotowanie 31-37 porcji napoju

Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g PRODUKTU:

Wartość energetyczna:

1650/390 kJ/kcal 

Tłuszcz:

 6.8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

 4.1 g

Węglowodany:

 70.0 g

w tym cukry:

 67.0 g

Białko:

 6.3 g

Sól:

 0.01 g

Van Houten łączy w swoich produktach tradycję i najwyższą jakość kakao z nowoczesnym i prostym sposobem przygotowania, gwarantując tym samym zawsze doskonały i powtarzalny smak.

Szczegóły produktu
VANHOUTEN08

Opis

NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN CAMEROON CHOCOLATE DRINK
MASA NETTO
750 g
OPAKOWANIE
KARTON
RODZAJ
BAZA DO NAPOJÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CZEKOLADOWY | SŁODKI
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO ROZPUSZCZANIA
ZASTOSOWANIE
NAPOJE | DESERY | WYPIEKI
DOZOWANIE
20-24 g mieszanki w proszku + 150 ml mleka
DOZOWANIE
20-24 g mieszanki w proszku + 30 ml wody + 120 ml mleka
KOD PRODUKTU
VM-54619-V99
RODZAJ CZEKOLADY
ZIARNO KAKAOWE Z KAMERUNU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
8 innych produktów w tej samej kategorii: