• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

aromatyczne połączenie mlecznej czekolady i prawdziwego karmelu
  • aromatyczne połączenie mlecznej czekolady i prawdziwego karmelu
  • produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

1 kg CARAMEL CALLETS™ CHF-N3438CARE4-U70 CALLEBAUT połączenie mlecznej czekolady i karmelu

CALLEBAUT92

Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

99,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji. 

CARAMEL CALLETS™ - to kremowa mleczna kuwertura o pysznym smaku prawdziwego karmelu i złotobrązowej barwie. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy połączeniu bogatego smaku belgijskiej mlecznej czekolady z czystym karmelem. Czekolada karmelowa zachowuje się jak klasyczna mleczna czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Mleczna kuwertura czekoladowa z karmelem o minimalnej zawartości masy kakaowej - 31.1%.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, mleko odtłuszczone w proszku, karmelowy cukier (1.5%), karmelizowany syrop glukozowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat naturalny; może zawierać śladowe ilości soi i orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); czekolada mleczna kuwertura z karmelem (masa kakaowa minimum 31.1%). 

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
31.1% 25.7% 37.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE

karmelki, klastry czekoladowe, pasty czekoladowe, nadzienia, kremy śmietankowe, kremy maślane, ganache, trufle, krem twarogowy, musy, sosy, biszkopty, ciasta, polewy, glazury

nadawanie smaku, oblewanie, mieszanie, nadziewanie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2382/569 kJ/kcal
Tłuszcz 37.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 49.0 g
w tym cukry 48.0 g
Białko  8.0 g
Sól 0.25 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z CARAMEL CALLETS™:

 

CARAMEL CHOCOLATE CREME BRULEE

HAZELNUT PRALINE AND CARAMEL CUPS

CALLETS CARAMEL (2).png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT92
2 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHF-N3438CARE4-U70
NAZWA HANDLOWA
CARAMEL CALLETS™
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA SMAKOWA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
KARMELOWY | MLECZNA CZEKOLADA
BARWA
ZŁOTA | BRĄZOWA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA Z KARMELEM
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
31.1 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
37.1 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
25.7 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
COLOURED & FLAVOURED CALLETS CALLEBAUT
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: