Niemiecka czekolada Lubeca w opakowaniu 1 kg
Niemiecka czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się. Czekolada w 100% oryginalna konfekcjonowana z większych opakowań zbiorczych.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).
Z opakowania po połączeniu z mlekiem uzyskasz około: 1,4L do 1,8L pysznej czekolady na gorąco w zależności od przepisu (GRATIS przy zakupie).
Czekolada Lubeca posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Charakterystyka:
Smak:Zrównoważony smak kakao i mleka z wyraźną głębią wanilii pozostawiającą aksamitny posmak karmelu.
Skład: cukier; masło kakaowe; mleko pełne w proszku (17,5%); śmietana w proszku (2,5%), miazga kakaowa; lecytyna;
Min. kakao 35,5 %
Waga opakowania: 0,8 kg
Data przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.
Zalety naszych opakowań:
- worek stojący z dnem typu doypack
- przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH
- strunowe zamknięcie zip + dodatkowe zgrzanie solidnie zabezpiecza czekoladę
- gwarancja długiej świeżości po otwarciu oraz braku dostępu do światła (dostęp do światła powoduje utlenianie się czekolady)
- Naklejka informująca o składzie czekolady oraz terminie przydatności do spożycia
POBIERZ NASZE E-booki
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).