2,5kg Czekolada MLECZNA Single Origin ARRIBA 39% CHM-Q415AR-E4-U70 Barry Callebaut

CALLEBAUT27

Producent: Callebaut

Nowy produkt

12 Sztuk/-i

160,00 zł brutto.

160,00 zł za szt.

Udostępnij: 

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 16 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 16 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,60 zł.


2,5kg Czekolada MLECZNA Single Origin ARRIBA 39% CHM-Q415AR-E4-U70 Barry Callebaut:

Opis: mleczna czekolada o statusie kuwertury, charakteryzuje się intensywnym smakiem kakao

(wyczuwalne nuty prażonego ziarna kakaowego), słodkim smakiem karmelu oraz odświeżającymi nutami owocowymi.

Wyprodukowana z ziaren z górnych okolic biegu rzeki Guayas o nazwie Arriba Nacional (Single Origin) o bardzo złożonym aromacie.

Zawartość kakao minimum: 39%

Pochodzenie ziarna kakaowego: z górnych okolic biegu rzeki Guayas; odmiana Arriba Nacional, ziarna z Ekwadoru

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, 

emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład:

- kakao: 39%

- mleko: 25,5%

- tłuszcz: 39,1%

Płynność: 3/5

Opakowanie:  2,5 kg

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

Kod produktu: CHM-Q415AR-E4-U70

 

Wskazówki dotyczące parowania: gałka muszkatołowa, pomarańcza, morela, guinness, kwiat bzu, oliwa z oliwek, olej truflowy, jagoda

Termin przydatności do spożycia:  18 miesiący od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 573/2397 kcal/kJ

tłuszcz: 39,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,0 g

węglowodany: 44,0 g

 - w tym cukry: 43,0 g

białko: 9,1 g

sól: 0,24 g

 


POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada MLECZNA Single Origin ARRIBA 39% CHM-Q415AR-E4-U70 Barry Callebaut

2,5kg Czekolada MLECZNA Single Origin ARRIBA 39% CHM-Q415AR-E4-U70 Barry Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry