2,5kg ARRIBA Callebaut czekolada mleczna 39% CHM-Q415AR

BARRYCALLEBAUT117

Producent: Callebaut

Nowy produkt

2,5kg ARRIBA Callebaut czekolada mleczna 39%

36 Sztuk/-i

165,00 zł brutto.

165,00 zł za szt.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 16 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 16 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,60 zł.


Udostępnij: 

2,5kg ARRIBA Callebaut czekolada mleczna 39%

Czekolada mleczna o jasno bladym kolorze i słodko-orientalnym bukiecie. Inspiruje zapachem z odrobiną lukrecji i cynamonu. W ustach nabiera szczególnie  kremowej, jedwabnej struktury uwydatniając wrażenie toffi, słodkiej wanilii i żółtych owoców. 

Czekoladowa przyjemność z wyjatkową nutą świeżości!

Wyśmienita łagodna, delikatnie maślana, czekolada mleczna z nutą pachnącej laski wanilii połączonej z nutką wrażeń płynących z białej czekolady. W smaku niebywale kremowa, a dodatkowo dość delikatna w teksturze. W tle  wyczuwalne uczucie innych aromatów takich jak jogurt, wanilia, nugat czy krem. Przyjemny waniliowy posmak z akcentem migdałów oraz orzechów laskowych.

Min. Kakao 39%

Waga opakowania: 2,5 kg
Data przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.
- Produkt Koszerny
Typowy smak Arriba odkryty w pierwotnym Cacao Nacional uprawiany w północnym Ekwadorze jest jedyny w swoim rodzaju. Ten antyczny i aromatyczny typ Forestero staje się coraz rzadszy. W rzeczywistości może ono być odnajdywane jedynie w małych gospodarstwach domowych. Bardziej trwałe i wydajne odmiany Triniario zostały zastąpione na przestrzeni ostatniego stulecia. Nadal, jednak w szczególności typ Nacional jest bardzo doceniany i poszukiwany ze względu na słynny smak Arriba. Wiele krajów specjalizujących się w uprawie kakao próbowało przemycić Arribe i wyhodować je na lokalnych plantacjach jednak bez powodzenia. Unikalny klimat oraz warunki glebowe w północnej części Ekwadoru zdają się posiadać magiczne właściwości do uprawy tego typu kakao właśnie tam. 

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg ARRIBA Callebaut czekolada mleczna 39% CHM-Q415AR

2,5kg ARRIBA Callebaut czekolada mleczna 39% CHM-Q415AR

2,5kg ARRIBA Callebaut czekolada mleczna 39%

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry