• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

skoncentrowana mieszanka w proszku na bazie kakao - do lodów czekoladowych
  • skoncentrowana mieszanka w proszku na bazie kakao - do lodów czekoladowych

2 kg CIOCCOLATO 130 B156C COMPRITAL mieszanka w proszku na bazie kakao do produkcji lodów czekoladowych

COMPRITAL296

Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
4 173,16 zł Do 36,46 zł
182,28 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

CIOCCOLATO 130 - to mieszanka w proszku na bazie kakao (o obniżonej zawartości tłuszczu). Przeznaczona do sporządzania lodów czekoladowych - dodatek do bazy mlecznej pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady. Mieszanka doskonale sprawdzi się również do semifreddo oraz czekoladowych lodów wegańskich. Może być stosowana w procesie na zimno. Pozwala na uzyskanie lodów o intensywnej barwie i mocnym czekoladowym smaku. Zalecane dozowanie to 130 gramów mieszanki CIOCCOLATO 130 na 1000 mililitrów mieszanki bazowej (podstawowej).

Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, aromaty; może zawierać śladowe ilości soi.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CIOCCOLATO 130 130 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1301/311 kJ/kcal
Tłuszcz 9.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.7 g
Węglowodany 25.0 g
w tym cukry 15.0 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 26.0 g
Białko 19.0 g
Sól 0.66 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL296

Opis

NUMER KATALOGOWY
B156C
NAZWA HANDLOWA
CIOCCOLATO 130
MASA NETTO
2.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4 x 2.0 kg - 8.0 kg
RODZAJ
MIESZANKA W PROSZKU DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
KAKAO | CZEKOLADA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
DOZOWANIE
130 g/l
APLIKACJE
SEMIFREDDO | LODY CZEKOLADOWE | LODY WEGAŃSKIE
APLIKACJE
LODY CZEKOLADOWE | SEMIFREDDO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
KONCENTRATY W PROSZKU
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE291

Marka: SEMPRE

op. 1 kg SŁONY KARMEL 110004 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 190,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE293

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU