Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

mączka chleba świętojańskiego - stabilizator do lodów
  • mączka chleba świętojańskiego - stabilizator do lodów

1 kg NEUTRO SAC 12091011 PERNIGOTTI stabilizator do lodów - mączka chleba świętojańskiego

PERNIGOTTI200

Dodatek stabilizujący mieszankę lodową - mączka chleba świętojańskiego - wykazuje działanie zagęszczające. Pozwala uzyskać lody o miękkiej i kremowej konsystencji.

512,20 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

NEUTRO SAC - to półprodukt w proszku o działaniu stabilizującym na mieszankę lodową - mączka chleba świętojańskiego. Wpływa na poprawę konsystencji lodów - lody są gęste, kremowe i jednolite. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: mączka chleba świętojańskiego (E410); produkt bezglutenowy; może zawierać mleko oraz jego pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO 1000 ml
CUKIER 250 g
MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO 4-6 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1115/265 kJ/kcal
Tłuszcz 0.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.09 g
Węglowodany 87.0 g
w tym cukry 49.0 g
Białko 4.6 g
Błonnik 40.0 g
Sól 0.0 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 2.0 %
SUCHA MASA 98.0 %

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
E. COLI nieobecne w 1 g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
GRONKOWCE nieobecne w 1 g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI200

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091011
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO SAC
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
3 kg (3 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
4-6 g + 1000 ml mleko + 250 g cukier
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĄCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
INTEGRATORI | STABILIZZANTI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: