
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Dodatek stabilizujący mieszankę lodową - mączka chleba świętojańskiego - wykazuje działanie zagęszczające. Pozwala uzyskać lody o miękkiej i kremowej konsystencji.
NEUTRO SAC - to półprodukt w proszku o działaniu stabilizującym na mieszankę lodową - mączka chleba świętojańskiego. Wpływa na poprawę konsystencji lodów - lody są gęste, kremowe i jednolite. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych).
Składniki: mączka chleba świętojańskiego (E410); produkt bezglutenowy; może zawierać mleko oraz jego pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
MLEKO | 1000 ml |
CUKIER | 250 g |
MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO | 4-6 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1115/265 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
Węglowodany | 87.0 g |
w tym cukry | 49.0 g |
Białko | 4.6 g |
Błonnik | 40.0 g |
Sól | 0.0 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 2.0 % |
SUCHA MASA | 98.0 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 cfu/g |
E. COLI | nieobecne w 1 g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
GRONKOWCE | nieobecne w 1 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: PERNIGOTTI51
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: FOODCOLOURS69
Marka: FOOD COLOURS
Barwnik do dekoracji niejadalnych !
Indeks: MODECOR407/2
Marka: MODECOR
Indeks: USŁUGI15
Marka: SEMPRE
Idealny pomysł na szybką i wyjątkową dekorację Twojego tortu - spersonalizowany wydruk na jadalnym papierze cukrowym.
Indeks: BABBI81
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL248
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL02
Marka: COMPRITAL
Mieszanka stabilizatorów do lodów owocowych
Indeks: COMPRITAL04
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów owocowych
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów mlecznych
Indeks: BABBI07
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL37
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów mlecznych
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL384
Marka: COMPRITAL
Zamiennik mleka
Indeks: COMPRITAL05
Marka: COMPRITAL
Koncentrat smaku śmietankowego
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: SOSA294
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: DAWN190
Marka: Dawn
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
Odtłuszczone mleko w proszku
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Dodatek stabilizujący mieszankę lodową - mączka chleba świętojańskiego - wykazuje działanie zagęszczające. Pozwala uzyskać lody o miękkiej i kremowej konsystencji.