• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg

LOUISFRANCOIS03

Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.

754,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Agar-agar to naturalna substancja o właściwościach żelujących, zagęszczających i stabilizujących. Pozyskiwana z czerwonych wodorostów, przeznaczona do stosowania w żywności. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E406. Produkty z dodatkiem agaru należy doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić w warunkach chłodniczych w celu stężenia. Dozowanie jest zależne od rodzaju produktu i wynosi od 5 do 40 gramów na kilogram produktu. Możliwości zastosowania agaru - żywność, biotechnologia, farmacja, chemia, produkty stomatologiczne, kosmetyki. Właściwości agaru - wysoce hydrofilowa cząsteczka, która wykazuje tendencję do tworzenia grudek; pozwala na uzyskanie elastycznego żelu.

panel oddzielający w opisie.png

DOZOWANIE
kremy niskotłuszczowe 0.5-1 g/kg
aromatyzowane napoje mleczne 1-2 g/kg
lekkie kremy o długim okresie przydatności do spożycia 2-5 g/kg
produkty mleczne, sosy, zupy 5-10 g/kg
ciasta, ciastka, lody, mieszanki deserów instant 5-10 g/kg
produkty na bazie ryb 5-10 g/kg
produkty o niskiej zawartości tłuszczu 5-10 g/kg
wyroby cukiernicze 10-20 g/kg
produkty dietetyczne 20-40 g/kg

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: agar agar (E406).

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS03

Opis

NAZWA HANDLOWA
AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
AGAR Z CZERWONYCH ALG
RODZAJ
SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA I ŻELUJĄCA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
NATURALNY DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
ZAGĘSZCZANIE | ŻELOWANIE | STABILIZOWANIE
DOZOWANIE
5-40 g/kg
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 287,82 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE